Mourning Beloveth - Dust

Kiadó: Szerzői
Együttes: Mourning Beloveth
Megjelenés éve: 2000
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 10/10
Értékelés: Vigyázat! Robbanásveszély!

A '92 telén alakult, két demót kiadott csapat egyenest Írországból küldte el nekem Dust névre hallgató első nagylemezét, mely néhány hónapja jelent meg. A fiúk fő szerelmemnek, a Doomnak harcosai.

A magányról, szomorúságról, és az élet elértéktelenedéséről - vagyis igazi Doom témákról - szóló szövegek tökéletesen passzolnak ehhez a hamisítatlan Doom anyaghoz. Az írek, zenéjüket tekintve, legközelebb az epikus Doom bandákhoz állnak, de jóval 'Sabbathistább' muzsikával bírnak, mint mondjuk a Memory Garden.

Az első érdekesség, hogy - az egyébként csodálatos hangú - Darren Moore időnként hörög, ilyet pedig életemben először hallok Doom lemezen. Zárójelben megkérdezném, hogy a gótikus metal bandákat, ugye senki sem tartja Doomnak? ... Remélem is!

Az 5 nótát tartalmazó, de mégsem rövid korongra képtelenség jelzőket találnom. Tudom, hogy sokak szemében elvakult Doom metal fanatikus vagyok, de ez az album tényleg annyira tökéletes, hogy nemcsak Doom körökben lehetne népszerű, ebben egészen biztos vagyok. Nagyon nagy szavak, de ez a lemez simán felveszi a versenyt az új Cathedrallal, és ezzel mindent elmondtam róla.

Mit mondhatnék még erről a fájdalmas, keserű, súlyos, de mégis annyira fantasztikus korongról? Tudom, ez az album sem lesz felkapott, vagy divatos, hisz ma nem az érzelmek, vagy az őszinteség tesz népszerűvé egy stílust. Márpedig ez az anyag csak ezeket tudja megadni nekünk, vagyis doomot, Doomot és DOOMOT!