Pentagram - Review Your Choices

Kiadó: Black Widow
Együttes: Pentagram
Megjelenés éve: 1999
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 8/10
Értékelés: Erős anyag!

Több szempontból is különleges csapat az amerikai Pentagram. Egyrészt azért, mert már évtizedek óta adják ki sabbathista doom lemezeiket, fittyet hányva az over és underground hullámoknak, holott nem hiszem, hogy 1-2000-nél több rajongójuk lenne világszerte. Az se semmi, hogy ezen a lemezen minden hangszert Joe Hasselvander játszott fel, aki korábban csak a dobokért felelt. Cinkostársa pedig nem más, mint az énekes Bobby Liebling, aki a "csapat" alapítótagja. Ezek után már azon sem csodálkozom, hogy a hangzásért is ők feleltek, Mike Hounshell társproducer segítségével.

A kis kiadó és a csekély befektetett összeg ellenére nagyon igényes a kivitelezés: a borító jópofa, a booklet papírja pedig egy nyugati katalógusra emlékeztet, tehát nem az olcsóbbik fajtából való. Az utolsó, hülyéskedős tracket is beleszámítva, 13 szám lelhető fel a korongon, 49 percben. A hangzás kiváló, holott a csapat ismerői jól tudják, hogy a Pentagram nem az a csapat, amelynek minden albuma tökéletesen szól. Szerencsére ez most nem egy ilyen lemez, így semmi sem akadályozza meg a nótákat, hogy a mellkasban döngetve támadják le a gyanútlan doomstert. Az egyetlen kifogásolható dolog az az ének, ugyanis Bobby hangja még mindig messze van a zene szintjétől.

Ennek dacára, ez nemcsak egy jó korong, hanem - sajnos - igazi kuriózum, így biztos vagyok benne, hogy a fanatikus doomsterek már rég begyűjtötték ezt a minden kommercialitástól mentes lemezt, az erőtlen terjesztés ellenére.