V / A - Gateway to Hell - A Tribute to Slayer

Kiadó: Cleopatra
Együttes: V / A
Megjelenés éve: 1999
Ajánlja: Hajas
Értékelés: Nincs pontozva

Kétféle Slayer rajongó van. Az egyik, amelyik Tom Arayáékon kívül imádja a black/death csapatokat is. A másik, amelyik nem, vagy csak ritkán hallgatja az ominózus műfajokat. Én az utóbbi csoportba tartozom.

Márpedig a Dwell Records által összehozott Gateway To Hell végig televan black/death bandákkal. Ennek szomorú következménye, hogy ez az anyag nem nekem készült. A Dark Funeralt, a Diabolicot és a Monstrosityt leszámítva nem is hallottam még a 13 elkövetőröl.

A korong ismérve, hogy a csapatok nem mindig egységes hangzással szerepelnek rajta, ami nem biztos, hogy jó, noha tudom, hogy egy tribute lemeznél ez egy mindennapos dolognak számít. Nemrégiben írtam egy másik, - szintén '99-es - Slayer tribute albumról, ami talán egy kicsit erősebbre sikeredett, habár ez az anyag valamivel átfogóbb, ugyanis itt a Divine Intervention lemez is képviselve van a Killing Fields képében.

Ellenben az is igaz, hogy érdekes meghallgatni a régi "slágereket" hörgős/károgós formában. A csapatok hellyel-közzel helytállnak, tehát mindenképp ajánlom az anyagot a black/death metalos slayeristáknak.