Vader - Litany

Kiadó: Metal Blade
Terjesztő: HMP
Együttes: Vader
Megjelenés éve: 2000
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 10/10
Értékelés: Vigyázat! Robbanásveszély!

Nem tudom, hogy a Dream Theater vagy a My Dying Bride hány nótát tudna belepréselni fél órába, de a death metal krémjéhez tartozó lengyel Vadernek 11-et sikerült, ami azért nem kispálya.

Ezek után,gondolom nem mondok újat, ha azt állítom, hogy ez egy gyors, darálós anyag, hálaistennek tökéletes hangzásban előadva. De a komplex nóták nemcsak a kitűnő produceri munka miatt tudnak ilyen irgalmatlan módon megdörrenni, hanem azért is, mert a társulatnak olyan dobosa van, hogy az iszonyat. Doc ugyanis nemcsak húzós és pontos ütemet diktál, hanem fifikás megoldásokkal fűszerezi a gyors dalokat. Sajnos a csapathoz még nem volt szerencsém koncerten, de hogy hogy szólhatnak ezek a pokoli szerzemények élőben, arra gondolni se merek.A sok buli nagyon meglátszik a produkción, mert a nóták nemcsak hibátlanok, de a csapat is nagyon együtt van, ami elengedhetetlen minden durva zenénél. Sőt, minden zenénél. De a "Vödör" semmit nem hagy, amibe bele lehetne kötni: még a borító is annyira gyönyörű és igényes, hogy a komoly hozzáállás és az apróságokra való odafigyelés megkérdőjelezhetetlen a társaságtól.

Tudom, hogy sokan ódzkodnak a stílustól, de a death metal is ugyanolyan műfaj, mint a többi: kiemelkedően és pocsékul is lehet játszani de csak úgy érdemes, ahogy a Vader csinálja. Kihagyhatatlan mestermű.