Iron Maiden - Live After Death (2 DVD)

Kiadó: EMI
Terjesztő: EMI
Együttes: Iron Maiden
Megjelenés éve: 2008
Ajánlja: necroticus
Pontszám: 10/10
Értékelés: Vigyázat! Robbanásveszély!

Ezen DVD megjelenését részemről nagy várakozás övezte, de végre idén megérkezett, és mondanom sem kell, hogy esélye sem volt, hogy csalódást okozzon az anyag. Szerintem a fiatalabbak közül is rengetegen ismerik azt az ominózus 1985-ös koncertfelvételt, ami ennek a mostani DVD-nek a gerincét alkotja.

Bizony, az első DVD sokak örömére ennek a régi, Long Beach-i bulinak a feljavított változatát tartalmazza, melyen olyan klasszikusok hangzanak el, mint a 2 Minutes To Midnight, a The Trooper, a Powerslave, vagy a Run To The Hills, szóval rajongók, figyelem!:) Elképesztően energikus és látványos a koncert, és hála a technikának, meg az 5.1-es hangzásnak, ezen a DVD-n sokkal élvezhetőbb is a műsor, mint a régi kazettás megoldáson, szóval egy nagy-nagy pluszpont, amiért végre jó minőségben is nézhető/hallgatható ez a kifogástalan program.

A következő disc számomra kicsit unalmasabban indított: a History Of Iron Maiden annyira nem kötött le. Ez az egyórás filmecske, mely amolyan múltbéli utazást ígér, de részemről ezt nyugodtan kihagyhatták volna, mert szerintem nem egy nagy szám, de biztosan lesz, aki külön örül ennek a résznek. Aztán jön egy szintén nem mai mix a csapat ’84-es, Jugoszláviát, Csehországot, Magyarországot és Lengyelországot felölelő pár napos turnéjának felvételeiből.

De van itt minden más is, amit csak egy vérbeli rajongó látni szeretne, így kedvenc bandájának akkori utazgatását, és szórakozását is figyelemmel kísérheti, valamint akad itt egy roppant irigylésre méltó - azóta már nyilván jócskán középkorú - párocska is, akik bizony elmondhatják magukról, hogy lagzijukon felbukkant a legendás csapat is. Ez igen, basszus.
Nekem talán ez a része tetszett legjobban a DVD-nek, mert itt aztán tényleg nem lehet unatkozni, jól össze vannak válogatva a snittek.

A „meglepő módon” Rock In Rio névre keresztelt következő rész viszont talán a legmonumentálisabb az összes közül. A ’85-ös brazil koncert nem elhanyagolható embertömeg előtt zajlott anno. Külön tiszteletreméltó, hogy szegény Dickinson meg sem nyikkan, pedig sikeresen - és a seb tanúsága szerint nem éppen gyengén - fejbecsapja magát a gitárjával. Az ’Ello Texas nevű negyedórás bonus anyagon pedig elsősorban megint inkább beszélgetősre vették a figurát

Aztán itt vannak az ugye már jól megszokott standard DVD-s extrák, úgymint fotó galéria, turnédátumok/programok, és két clip (Aces High és 2 Minutes To Midnight), úgyhogy szavunk sem lehet, ez a cucc tényleg profin, miden igényt kielégítően és roppant gondosan lett összerakva.

Kötelező mindenkinek, aki szereti az Iron Maiden-t, és szívesen időzik a múltban kedvenc bandájának társaságában.


DVD 1:

Live After Death:

1. Churchill's Speech/Aces High
2. 2 Minutes to Midnight
3. The Trooper
4. Revelations
5. Flight of Icarus
6. Rime of the Ancient Mariner
7. Powerslave
8. The Number of the Beast
9. Hallowed Be Thy Name
10. Iron Maiden
11. Run to the Hills
12. Running Free
13. Sanctuary


DVD 2:

History Of Iron Maiden

Behind The Iron Curtain:

1. Aces High
2. The Trooper
3. 22 Acacia Avenue
4. The Number of the Beast
5. Hallowed be thy Name
6. 2 Minutes to Midnight
7. Run to the Hills


Rock In Rio ’85:

1. Aces High
2. 2 Minutes to Midnight
3. The Trooper
4. Revelations
5. Powerslave
6. Iron Maiden
7. Run to the Hills
8. Running Free
+’Ello Texas