Labyrinth - Sons Of Thunder

Kiadó: Metal Blade
Terjesztő: HMP
Együttes: Labyrinth
Megjelenés éve: 2002
Ajánlja: Sir Pumpkin
Pontszám: 7/10
Értékelés: Átlag feletti teljesítmény

Hosszas problémák és csúszások után megjelent az olasz Labyrinth legénységének harmadik lemeze. Ez az anyag huen követi az elso albumon lefektetett power metal alapokat. Nem igazán újító vagy eloremutató alkotás ez, de a maga mufajában a jobbak közé számít. Technikás, fogós témákkal felvértezett power metal.

Rob Tyrant igen tehetséges énekes, hallatszik, hogy képzett a hangja és van valami különlegesség az énekdallamaiban. A banda igazi ismérvének mégis a gitárriffek számítanak. Túlnyomórészt gyors, speedes témákkal variálnak de nagyon pozitív dolog, hogy ezek nem vesztik el fogósságukat és nem vállnak kapkodóvá. Ezen mufaj fontos tulajdonsága a dallamos, könnyen megjegyezheto és énekelheto refrének. Ezek a kórusok tették igazán figyelemfelkeltové az elozo lemezt, viszont erre az albumra túlságosan is énekelhetové váltak. Már-már rádióbarát elemeket is tartalmaznak, ezáltal elvesztették a súlyosságot és a nyers erot. Ugyanakkor ezzel a húzással egy csöppnyi progresszivitást is kaptak a dalok. Mindezek ellenére nem lehet nem elismerni, hogy Olaf óriási gitáros, Rob egy hatalmas énekes és jól játsszák azt a zenét, ami mellett elkötelezték magukat. Gyors riffek, dallamos szólók és az átlagnál jobban felépített, élvezetesebb dalok rohannak át az emberen. A hangzással sincs semmi gond...súlyos és hangos. Még egy kis negatívum a végére. Ami igazán nem tetszik az a borító. Egy kissé sablonosnak érzem a témáját.

A tagok jó zenészek, és jófelé haladnak az általuk választott úton. Pár év múlva talán egy kiforrottabb produkciót tesznek majd le az asztalra. Nem egy kötelezo darab ez a lemez. Akinek tetszett az elozo album, az most sem fog csalódni, de a power/speed rajongók számára jelennek meg mostanában profibb alkotások is.


1. Chapter 1
2. Kathryn
3. Sons Of Thunder
4. Elegy
5. Behind The Mask
6. Touch The Rainbow
7. Rage Of The King
8. Save Me
9. Love
10. I Feel You