Running Wild - Victory

Kiadó: BMG
Együttes: Running Wild
Megjelenés éve: 2000
Ajánlja: Sir Pumpkin
Pontszám: 8/10
Értékelés: Erős anyag!

2 év telt el Rolf kapitány és csapata legutóbbi lemeze a The Rivalry óta. Én személy szerint nagyon vártam a német heavy metal legnagyobbjainak új albumát. Vajon felül tudják-e múlni a Rivalry-t esetleg az Under Jolly Roger sikerét próbálják megdönteni? Persze a körülmények nem voltak tökéletesek ahhoz, hogy ebben biztos legyek. A The Rivalry sikerei óta a zenekarból eltávozott a manapság Európa legjobb heavy/power dobosának tartott Jörg Michael, hogy karrierjét az igen sikeres Stratovariusban folytassa. Máig nem tisztázódott az utód neve és ez a lemezen is hallatszik.

Eléggé gépies a dobsound, bár néhol igencsak emberi dolgokat játszik, mégis műnek hat. Ennek ellenére minden elem megvan, ami fémjelzi a Running Wild nevet. Vannak speedes témák, húzós riffek, erős énekdallamok, heroikus történetek hősökről, királyságokról, csatákról. A nyitó The Fall Of Dorkas rögtön magával ragadja a stílus kedvelőit. A When Time Runs Out középtempós kőkemény riffeivel jól készíti fel a hallgatóságot az őt követő speedesebb blokkra. A Timeriders és az Into The Fire szinte végigrohan az emberen. A lemez java viszont csak itt kezdődik. Az eddigi dalok sem rosszak de az album gyengébb nótái közé tartoznak. Az akusztikus Final Waltz átvezetője után az album - lehet hogy a valaha írt - legjobb Rolf nótája hallható Tsar címmel. Tipikus történelmi epikus mese ez a Ballad Of William Kidd méltó folytatása. Ezt egy speedes blokk követi, majd egy újabb klasszikus elemeket felvonultató dal a The Guardian. Itt jönnek ki igazán a dallamok, az ikergitárok és Rolf pár új egyedi énektémát is produkál.

Összességében nem egy rossz album a fanatikusoknak kötelező darab, de a korábban saját maguknak felállított mérce és a borzalmas dobsound miatt nem adhatok ennél nagyobb pontszámot.


01. March of the final Battle
02. The Rivalry
03. Kiss of Death
04. Firebreather
05. Return of the Dragon
06. Resurrection
07. Ballad of William Kidd
08. Agents of Black
09. Fire & Thunder
10. The Poison
11. Adventure Galley
12. Man on the Moon
13. War & Peace