Corrosion Of Conformity - Deliverance

Kiadó: Sony
Együttes: Corrosion Of Conformity
Megjelenés éve: 1994
Ajánlja: Hajas
Értékelés: Alapmű

A Corrosion Of Conformity 94'-ben adta ki ezt a lemezt, amely minden idők egyik legtermészetesebb, "legbeleszarósabb" metal albuma szerintem. Dacára annak, hogy multikiadónál látott napvilágot.Tudom, hogy nem mindenki osztja a véleményemet, de Pepper Keenanék sosem nyaltak be a kiadójuknak, és mindig fittyet hánytak a trendekre, inkább a saját útjukat járván.

Már a nyitó Heaven's Not Overflowing alátámasztja ezt. Igazi C.O.C. szerzemény, csak rájuk jellemző hangulattal és régimódi southern rockos szólóval, mely mindig is annyira zseniálisan ellensúlyozta náluk a kemény riffeket. Ez a kettősség uralja egyébként a teljes lemezt, és az ezt követő, fantasztikus utódját, a Wisebloodot is. Ugyanis a hangzás abszolút modern, és a srácok nagyon tudnak zúzni, de a hangulat gyakran egy az egyben 70'-es évek; természetesen nem füstmentes hangulattal. Az Albatross volt a legnagyobb slágere Pepperéknek, és nem tagadom, hogy jómagam is a klip alapján ismertem meg őket annak idején. Ám, ha dalt kellene kiemelnem, mindenképp a Broken Manre tenném a voksomat, mely nem olyan lendületes, mint a lemez nagy része, inkább lassú, súlyos és gyönyörű. De az instrumentális Without Wings is fantasztikus azzal az egy szál akusztikus gitárral, akárcsak a hasonló felfogásban készült Mano De Mono. A másik véglet meg a My Grain, mely egy őrült vadulás. Beszarás, hogy ezek a fickók mindent képesek eljátszani,és még az egyéniség sem veszik el. A címadó nótát a bőgős Mike énekli. Nem akárhogy...A Shelterről mindig a Load korabeli Metallica ugrik be, azzal a különbséggel, hogy ez a dal jó. És hát ez a korong két évvel előzte meg Hetfieldéket. Többet nem mondanék a témáról... A hangzás jó néhány év után is megállja a helyét ezen a változatos, élettel teli albumon. Az egyéni teljesítményekről annyit, hogy mindannyian egyedi, változatos és ízes játékot mutatnak fel.

Itt derül ki, hogy nem is olyan pofonegyszerű ilyen zenét csinálni. Maximum az ilyen őstehetségek számára, mint a C.O.C. gárdája.