Kiju - Nothing to Play for

Kiadó: Metal Age
Együttes: Kiju
Megjelenés éve: 2002
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 8/10
Értékelés: Erős anyag!

Tudom, önmagam ismétlem, de hihetetlen, hogy mennyi klassz banda van világszerte -jó részük teljesen ismeretlenül. A Kiju például egy olasz banda, akiket talán csak a legőrültebbek ismerhetnek; holott félig metalcore, félig modern, extrém metaljuk mindenkit beledöngöl a földbe, aki csak megpróbálkozik első lemezükkel.

A súlyos, korszerű -vagyis a stílushoz illő- megszólalással bíró korong talán nem egy progresszív művészkedés, de a viszonylag egyszerű témák kellően hatásosak. Az egyéni teljesítmények is megfelelőek: Cafa és Vit az időnként felbukkanó dallamok mellett általában torkukszakadtából üvöltenek, Ghizzo sokat duplázik, Cance és Robe pedig könyörtelenül betonoznak hathúrosaikkal. Arról pedig, hogy élőben, megfelelő hangzással miket csinálhat az 5 azzuri, csak álmaim vannak -pláne, hogy a promóciós levél szerint egy tapasztalt koncertbandával van dolgunk. Félve vallom be, de nekem még az idióta zenekarnév is tetszik

Nyilván nem a világ legexperimentálisabb csapata a Kiju -ha ez nem derült volna ki-, de aki szereti a modern, zúzós zenéket, annak rendesen belemásznak a képébe. Gyilkos!