Eidolon - Nightmare World

Kiadó: Metal Blade
Terjesztő: HMP
Együttes: Eidolon
Megjelenés éve: 2000
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 8/10
Értékelés: Erős anyag!

Ez az album már a harmadik az eddig számomra ismeretlen csapat soraiban. Az Eidolonról tudvalevő, hogy Glen Drover gitáros első számú csapata, aki itt megmutathatja, mire is képes valójában, hisz King Diamondnál csak a másodhegedűs szerepét tölthette be a House Of God lemezen. Feltételezem, hogy ez is közrejátszott abban, hogy a Metal Blade istálló leszerződtette őket, elvégre a Királlyal egy bandában játszani nem egy utolsó reklám.

Az anyag dalait nagyrészt mégsem ő jegyzi, hanem a négytagú csapat dobosa, Shawn, aki egyébként nemcsak zenésztársa, hanem testvére is a gitárosnak. A Nightmare World - az egy gitár ellenére - egy klassz power metal album, apróbb hibákkal. A dübörgő kétlábdobok, és a kíméletlenül szaggató riffek kitűnően megadják a dalok alapjait, de ezek az alapvetően remek nóták megérdemeltek volna egy kicsit jobb énekdallamokra is képes énekest. Az 53 perc bizony köszönés nélkül megy el az ember mellett, engem is beleértve, pedig jómagam nagyon szeretem a műfaj olyan bandáit, mint a Vicious Rumors, a Jacobs Dream, az Iced Earth, vagy a Brainstorm. Lehet, hogy az én hibám, de csak egy más énekessel tudnám elképzelni a zenekart, bár azért azt sem állítom, hogy Brian Soulard rossz torokkal rendelkezne. Mindenesetre, ha a fenti bandák bármelyike kölcsönadná az énekesét Eidolonéknak, akkor garantáltan leigáznák a világot. Az itt-ott felbukkanó akusztikus megoldások, és a záró Dreamscapeben fellelhető női ének nagyon finoman ellensúlyozza a kíméletlen riffáradatot. A megszólalás, ha nem is tökéletes, de Glen azért tisztességes munkát végzett, a borító viszont már nem alakít ki ilyen pozitív képet magáról.

Szóval, ígéretes egy anyag ez, és kellemes perceket okozhat még sok mindenkinek, akit nem zavarnak - a fentebb említett - apróbb hiányosságok.