AC/DC - Stiff Upper Lip

Kiadó: Warner
Terjesztő: Mton
Együttes: AC/DC
Megjelenés éve: 2000
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 9/10
Értékelés: Stílusában kiemelkedő

Angus Youngék ismét visszatértek! Laza fél évtized után újra bevetették magukat a stúdióba, és a kisujjukból kiráztak egy újabb anyagot. Miként legutóbb sem hódoltak be az alternatív trendnek, úgy most sem hajtottak fejet a - valljuk be, nem kevésbé gusztustalan - true metal hullámnak. Inkább magukat adták, és írtak egy tucat hamisitatlan AC/DC nótát.

A csapatban számomra az a legvonzóbb, hogy pofonegyszerű zenéjüket mindenkinél jobban képesek húzós, lüktető formába ölteni. Az előző, szintén fantasztikus lemezhez képest egyetlen különbség lelhető fel a korongon, nevezetesen a lassabb, bluesosabb szerzemények háttérbe szorulása, hisz a Stiff Upper Lip egy betonkemény rocklemez.Az egyéni teljesítményeket nem hiszem, hogy be kell mutatnom bárkinek is, aki ismeri a zenekart. Az AC/DC tagjai A Rock Zenészek, csupa nagy betűvel.Az album tele van jobbnál jobb nótákkal, és minden egyes dal az utolsó hangig a helyén van. A hangzás oroszlánrészéért a Young família harmadik tagja, George felelt, aki Angus és Malcolm tesója. A lemezt hallgatva kiderül, hogy ő is kitűnő munkát végzett.

Nem tudom, a mai srácoknak jelent-e valamit az AC/DC név, de aki nem tegnap lett rocker, az jóízűen csipegethet, nosztalgiázhat ezzel a jópofa, kellemes hallgatmánnyal.