Sheavy - Celestial Hi-Fi

Kiadó: Rise Above
Terjesztő: Musicworld 2000
Együttes: Sheavy
Megjelenés éve: 2000
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 10/10
Értékelés: Vigyázat! Robbanásveszély!

A kanadai srácok, új lemezükkel ugyanott folytatják, ahol abbahagyták előző, The Electric Sleep című korongjukkal.A Blue Sky Mind című debütalbum sajnos még mindig nem képezi gyűjteményem tárgyát, de fentebb említett utódja annak idején nagyon belopta magát a szívembe.

Aki nem szereti a 70'-es években gyökerező stoner rockot, az meg se próbálkozzon a csapattal, mert sosem fogja megérteni, hogy mi ez az "uncsi, monoton, retro baromság". A csapatot nem ismerők kedvéért el kell mondanom, hogy a srácok a stoner rocknak egy Sabbath hatásoktól sem mentes változatát adják elő, így a megrögzött doomsterek is könnyebben megbarátkozhatnak a banda anyagaival, mint mondjuk az Orange Goblin, vagy a Hangnail esetében. (Nem tartozik szervesen ide, de sok olyan véleményt hallottam már, hogy a két műfaj közt nem is lehet különbséget tenni, de jómagam gyökeresen más véleményen vagyok.) A Celestial Hi- Fi nem egy könnyen emészthető lemez, mely - többek között - egy órás hosszának is "köszönhető". Steve Hennessey torkában már nem bújkál ott Ozzy, mely meglepő a kettes (és valószínűleg a debütáló) anyag ismeretében.Az album újabb ismérve, hogy a húzós nóták dominálnak az elszállások helyett, így mindenki kedvére léggitározhat szeretett (Celestial) Hi-Fi cucca mellett. Természetesen ettől még a "vízipipa lebegések" is szép számban képviseltetik magukat, nagy szerencsénkre, hisz ezek is a műfaj elengedhetetlen kellékei, ráadásul a kanadaiak ezt már-már Kyuss szinten űzik.

Az osztályzaton egy csöppet gondolkodtam, de végül leesett, hogy a gyönyörű borító, a kellemes hangzás, a szimpatikus hozzáállás és a fenti erények tükrében a maximális pontszám cseppet sem túlzás.