Morbid Angel - Gateways to Annihilation

Kiadó: Earache
Együttes: Morbid Angel
Megjelenés éve: 2000
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 10/10
Értékelés: Vigyázat! Robbanásveszély!

A floridai istenek új korongjukkal tovább folytatják rendületlen küzdelmüket a világ ellen. Az idei mű egy újabb ékes bizonyíték a csapat nagyságára, valamint arra, hogy durva zenét is lehet zeneien megfogalmazni.

Az Erik Rutan végleges csatlakozásával kvartetté bővült formáció egy lassú, és emiatt talán az eddigieknél is súlyosabb anyaggal tépi le fejünket, immáron sokadszor. A dalok hangulata, meg persze Steve Tucker kíméletlen hörgése nem egyszer azt az érzetet kelti bennünk, mintha a pokol legmélyebb bugyraiban tennénk egy könnyed kis hétvégi kiruccanást. A Kawazu névre keresztelt rövid, sistergős intrót egyszerűen széttépi, felfalja, megsemmisíti az őt követő Summoning Redemption. Már itt egyértelművé válik, hogy az album egyfajta tökéletes ötvözete az intelligens agressziónak és a sötét atmoszférának, melyet csak még inkább kihangsúlyoz a durva, súlyos, de tiszta megszólalás. A komplexitás, valamint Erik és Trey hol tébolyító, hol gyönyörű szólói, meg persze Commando dobolása valósággal megbabonázzák a hallgatót, szavakkal leírhatatlan zsenialitásuk révén. A gyors témák ezúttal csak részletekben mutatkoznak meg, mely alól egyedüli kivételt az Erik által írt God of the Forsaken képez, szélsebes őrlésével.

Az idei év durva albumainak egyik legkiemelkedőbb darabja a Gateways to Annihilation. A fenséges Morbid Angel megint hatalmasat alkotott.