Da Capo - Prolog (demó)

Kiadó: Szerzői
Együttes: Da Capo
Megjelenés éve: 2000
Ajánlja: Hajas
Értékelés: Nincs pontozva

A Da Capo egy újabb bizonyíték arra nézve, hogy hazánkban bizony nincs hiány progresszív metal utánpótlásból. A zenekar nyugodtan odállítható a többi, lemezes csapat mellé, ami nem kis dícséret egy 98'-ban alakult, demós csapatnak. Az sem elhanyagolható tény, hogy a srácok idén megnyerték a Denevér tehetségkutató fesztivált, 82 másik bandát maguk mögé utasítván.

A legdurvább az egészben mégis csak az, hogy ez a két nóta nem lesz rajta a nemsokára megjelenő debütalbumon, mert a társaság nem tartja annyira jónak ezt a két szerzeményt, hogy megüssék a korong többi tételének színvonalát. Pedig a két dal számomra nagyon is bíztató a jövőre nézve.A Dream Theater, sőt a Nemesis is hallhatóan hatással voltak a srácokra, de én még nem sok demós csapattól hallottam tökéletesen egyedi zenét. Nagy Norbert hangját szokni kell, de úgy érzem, képes fejlődni az albumra. A többiekbe viszont még belekötni sem lehet. A vallás visszásságaival foglalkozó Tél van az arcokon, zenéjét és szövegét tekintve is nagyon igényesen van összerakva, akárcsak társa, az idő múlásáról és az öregedésről szóló Időháló.

Kívácsi vagyok, mire mennek a fiúk a debütalbummal, de én nem tartom kizártnak, hogy sokaknak fog még meglepetést okozni ez az ígéretes társulat.


Kontakt: dacapo.rob@matavnet.hu