Black Label Society - Stronger Than Death

Kiadó: Spitfire
Terjesztő: CLS
Együttes: Black Label Society
Megjelenés éve: 2000
Ajánlja: Sir Pumpkin
Pontszám: 8/10
Értékelés: Erős anyag!

Zakk Wylde második önálló próbálkozása Black Label Society név alatt az Ozzy-val együttöltött évek után. Saját szavaival élve: "Ha a Pride & Gloryeyfajta 'sörzene' volt, akkor ez az album egy kib....tt erős alkohol." A megállapítás szó szerint igaz. A cím is hűen tükrözi az album hangásvilágát, sőt...még a pokolnál is súlyosabb.

Komolyra fordítva a szót...Zakk egy új oldaláról mutatkozik be. Kompromisszummentes, futurisztikus, arcbavágó lemezt készített. Még a lassabb balladisztikusabb nóták, mint pl.: Just Killing Time, Rust sem nyújtanak pihenőt egy pillanatra sem. A súlyos riffgazdag dalok egy újfajta ipari-doom hangzással állítják fel a mércét a stílus követőinek. A torzított ének, a fel-felbukkanó már-már blues jellegű elemek néhol egészen melankolikus hangulatot árasztanak. A lemez azonban nem egysíkú. Fellelhetők benne a 'No More Tears' (Ozzy) albumról ismert tipikus Zakk Wylde hathúros témák.

Lendületes, ultrasúlyos, mégis változatos lemezt készített a gitáros. Azért adok mégis csak 8 pontot, mert úgy érzem nem teljesen az ő világa ez a hangzás. Én sokkal dallamosabb anyagot vártam.


All For You
Phoney Smiles & Fake Hellos
13 Years of Grief
Rust
Superterrorizer
Counterfeit God
Ain't Life Grand
Just Killing Time
*Bullet Inside Your Head*
Stronger Than Death
Love Reign Down