OverSoul - Seven Days In November

Kiadó: Brainticket
Együttes: OverSoul
Megjelenés éve: 2000
Ajánlja: Hajas
Értékelés: Alapmű

Nem tudom, hányan ismerik az írásom tárgyát képező csapatot, de gyanítom, hogy a többségnek nem csenghet túl ismerősen az OverSoul név. Fanatikus doomsterek talán még emlékeznek a zseniális lemezeket készítő Revelationre. Eme csapat földbeállása után alakította meg Dennis Cornelius főnök az OverSoult, aki ezúttal az összes hangszert kezelte, kivéve a dobot, amelyen Patric Barrett játszott.

Innentől kezdve viszont részemről megszűnik mindenféle objektivitás a koronggal kapcsolatban. Az 54 perces album szemernyi csalódást sem okoz még a Revelation ismeretében sem. Dennis bácsi hangja még mindig csodálatos, riffjei továbbra is fájdalmasan súlyosak. Az énekdallamok pedig egy jó értelemben vett fogóssággal, emészthetőséggel ellensúlyozzák a lassú, szomorú nótákat. Mindezek a legtökéletesebb Doom zenét eredményezik, amit csak el lehet képzelni.

Ilyenfokú igényesség mellett azt hiszem, egyáltalán nem meglepő a fantasztikus hangzás és az álomszép borító, pedig nem hiszem, hogy 1-2000-nél több példány találna gazdára ebből a lemezből. Emiatt, gondolom nem nagyon jön vissza az albumba fektetett relatíve komolyabb összeg, mégis igényesek Dennisék maroknyi rajongóikkal, meg persze önmagukkal szemben.

Sajnos a műfaj nem éli jelenleg virágkorát, és viszonylag kevés Doom album jelenik meg, de még ezek közül sem mindennaposak az ennyire tökéletes alkotások. A Solitude Aeturnus főnök John Perezt hatalmas köszönet illeti azért, amiért megcsinálta a Brainticket Recordsot, mely az OverSoul és még jópár Doom csapat otthona immár. Az év albuma.