Shallow - 16 Sunsets in 24 Hours

Kiadó: Rise Above
Terjesztő: Musicworld 2000
Együttes: Shallow
Megjelenés éve: 2000
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 6/10
Értékelés: Több, mint szomszédidegesítő

Az utóbbi időben hihetetlen mértékű megerősödést tapasztalhattunk a stoner rock érában. Mondanom se kell, hogy ebben hatalmas szerepe van a Lee Dorrian-féle Rise Above istállónak, amelynek egyik új csapata az angol Shallow.

Persze, attól még, hogy valaki stoner rockot nyomat, abból még nem feltétlenül következik, hogy jó is, amit csinál. Ez az anyag képtelen felvenni a versenyt az olyan fantasztikus csapatok alkotásaival, mint a Kyuss, a Hangnail, vagy a Spiritual Beggars. Az albumon csak egymást érik a nóták, de valahogy nem áll össze az egész. Persze lehet, hogy bennem van a hiba, hisz a lemezbe pont azért mertem beruházni, mert olvastam róluk egy-két kedvező kritikát. Mindenesetre én nem látok itt mást, mint ocsmány borítót, gyenge énekest és közepes nótákat. Időnként meg-megvillannak a srácok, de néhány jó pillanat közel egy óra alatt nekem kevés.

Koncerten lehet, hogy meg tudnának győzni, de aki érdeklődik a műfaj iránt, annak számtalan kiemelkedő banda áll rendelkezésére. Harmatgyenge próbálkozás.