The Haunted - The Haunted Made Me Do It

Kiadó: Earache
Együttes: The Haunted
Megjelenés éve: 2000
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 10/10
Értékelés: Vigyázat! Robbanásveszély!

Immár második gránátját szabadítja a világra a svéd The Haunted.A debütalbum óta énekes, illetve dobosváltáson átesett gárda ismét egy őrületes anyaggal kápráztatja el a súlyos zenék híveit.

A csapat nem sokat változtatott a zenén, de ha egy banda énekest cserél, akkor óhatatlanul is változni fog némiképp a muzsika. Peter Dolving brutkó hangját nagyon szerettem az első lemezen, de utódja, a rekedtesebb torkú Marco Aro sem sokkal rosszabb nála. A doboscsere viszont kifejezetten jót tett a skandináv thrashereknek, hisz Per Möller Jensen kimondottan színesebben, profibban üti a bőrt elődjénél.

Már a nyitó, instrumentális Dark Intentions című kis szösszenet az értésünkre adja, hogy a srácok nem sokat lacafacáznak, de a lemez az ezt követő Bury Your Deadtől indul csak be igazán.Innentől pedig nincs menekvés, csak szélvész tempók, középgyors agyszaggatásokkal vegyítve. Dallamok is akadnak, dehát svéd bandával van dolgunk, így ebben semmi meglepő nincs, pláne, hogy már a debütalbumon is meg lehetett figyelni az itt-ott felbukkanó melodikusabb részeket. Legnagyobb kedvencem egyébként az album közepén megbúvó Revelation, melynél állatabb, gyilkosabb thrash nótát én még életemben nem hallottam, beleértve talán az örök kedvenc Reign in Blood lemezt is. A záró Victim Iced lejárta után percekig nem tudunk magunkhoz térni.

Azt hiszem nyugodtan állíthatom, hogy Hauntedék maximálisan megfeleltek a fantasztikus első albumból adódó elvárásoknak. Gyilkos anyag.