Gardenian - Sindustries

Kiadó: Nuclear Blast
Terjesztő: HMP
Együttes: Gardenian
Megjelenés éve: 2000
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 7/10
Értékelés: Átlag feletti teljesítmény

A nemzetiségében és zenéjében egyaránt tipikus skandináv Gardenian elérkezett harmadik albumához. Az új anyag ezúttal is magában hordoz minden jellegzetességet, amitől igazán északi lesz egy korong.

Ahogy az ominózus műfajnál megszokhattuk, a lemez szól, mint a marha, hisz még a rendelkezésemre álló másolt kazi sem vall szégyent más albumokkal szemben. A svéd csapatok az utóbbi időben híresek lettek a fogosságról, mely alól a Sindustries sem kivétel. Az anyag ugyanis hemzseg az ikerszólóktól és a melodikusabb énektémáktól, melyek kitünően ellensúlyozzák az agresszivitást és a durva hörgést. A 10 tétel mind minőségi, de a Soulburner címet viselő előző korong nekem jobban tetszett. Valahogy keresztülmegy rajtam a teljes anyag, holott a nóták külön-külön mind tetszenének. A skandináv stílus bizony elég kiszámíthatóvá vált mára. A ritkán felbukkanó akusztikus gitár viszont mindenképp pozitívabb irányba billenti a mérleget.

Mindent összevetve nem egy rossz album ez, de aki nem fanatikus rajongója a műfajnak, az ne csodálkozzon, ha felemás véleménye lesz a korongról.