Neck Sprain - True Soul Dead Body

Kiadó: Hammer
Terjesztő: HMP
Együttes: Neck Sprain
Megjelenés éve: 2000
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 8/10
Értékelés: Erős anyag!

Megmondom őszintén, fogalmam se volt, mit várjak a csapat második lemezétől. A társaság a másoknak és nekem adott interjúiban nem volt a legpozitívabb véleménnyel az agyszaggató Overgainről, pedig az ominózus debüt korong számomra ma is a magyar extrém metal csúcspontja, természetesen a Salvo Karma mellett. A fiúk váltig bizonygatták, hogy a True Soul... sokkal kiemelkedőbb lesz elődjénél. Ehhez még hozzájön, hogy egy rádióműsorban azt is tudtomra adták, hogy a gyors nóták ezúttal mellőzve lesznek, ami sajnos igaznak bizonyult.

A kihajtható borítós lemezt az I Follow The Voice nyitja, melynél máris leesik, hogy a fogósság, a refréncentrikusság létfontosságú dolog Leviéknél a sok riffelés mellett. Az őt követő Can't See Through Me sem egy gyenge darab, kár, hogy a végén ott van az a - valószínűleg poénnak szánt - RATM nyúlás. A válogatás CD-kről ismert Concrete Block lelassításával szintén nem tudok mit kezdeni, hisz az eredeti sokkal gyilkosabb volt szerintem. A negyedikként felcsendülő Crush The Pain viszont a lemez legjobbja számomra. A True Soul In Dead Body szintén klassz nóta. A két átvezető tétel közé zárt Cruelty sem rossz, de a záró How Dare You? még kiemelkedőbb. A hangzás nemcsak bivalyerős, de még egyedi is, igaz kissé régies. A turmixgépes fotók viszont nem kellettek volna, mert elég ízléstelenek, főleg annak, aki tudja is, mik kerültek a szerencsétlen masinába...

Tulajdonképp semmi bajom nincs a lemezzel, de úgy érzem, az Overgain simán kenterbe veri utódját. Az új albumról hiányoznak az olyan kiugró nóták, mint az előző korongról a Watch Him!, a Say!, a Look At Yourself!, vagy akármelyik másik.