Overkill - Wrecking Your Neck - Live

Kiadó: CMC
Együttes: Overkill
Megjelenés éve: 1995
Ajánlja: Hajas
Értékelés: Alapmű

Őszintén szólva, nem vagyok a koncertlemezek feltétlen híve, de még egy zenekar sem tudott Blitzéknél jobban meggyőzni élőben, így azt hiszem, nem érdemtelen bemutatnom a Wrecking Your Neck nevezetű monstrumot.

A kolosszális hangzású, Clevelandben rögzített anyagot a pesti buliról is ismerős (már akinek...) intró indítja. Az óriási hangulat már itt is átjön, a valószínűleg nem karbafont kézzel bárgyúskodó közönség hangorkánja révén. Blitz "Let's Fuck!" parancsa után csak egymást érik a számomra oly' kedves 'kill slágerek. Coma, Elimination, Thanx For Nothin', Hello From The Gutter, Under One, Bastard Nation... Csorog a nyálad, mi?

Egyszerűen fantasztikus, hogy ez az 5 fickó hogy képes ennyire összeszokottan, precízen, gyilkosan játszani. Természetesen a lemezen szélvész tempójú nóták a 'kill bulikon fénysebességűvé gyorsulnak, kíméletlenségük még inkább előtérbe kerül. Blitz erőszakos harákolása, az irgalmatlan riffelés, Tim lábdobinváziója, meg persze D.D. gyomrozó bőgőfutamai egyszerűen lehetetlenné teszik az anyag ülve történő hallgatását. Csak ne sajnáld tőle a kakaót!

Az Overkill hozzáállását jól példázza, hogy a közel két órás, dupla anyagot szimpla áron lehet beszerezni. Azt hiszem, minden koncertlemeznek ilyennek kéne lennie.