The Mushroom River Band - Music for the World Beyond

Kiadó: Meteorcity
Együttes: The Mushroom River Band
Megjelenés éve: 2000
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 10/10
Értékelés: Vigyázat! Robbanásveszély!

Spice-ot, azt hiszem, nem kell bemutatnom senkinek sem, aki híve a stoner/retro rock zenéknek. Az öreg hippy mostantól nemcsak a Spiritual Beggars bőgős/énekeseként brillírozik, hisz megjelent a The Mushroom River Band bődületes debütalbuma.

A dolog érdekessége, hogy Spice barátunk ezúttal csak az éneklésre koncentrál. A zene mocskosul hasonlít az anyacsapatéhoz, leszámítva a Hammond orgona hiányát. Ez alól kivétel az ötödikként felcsendülő 29' 2 1/2", melyben Per vendégeskedik, aki a Spiritual Beggars szintise. Mindkét csapatra igaz, hogy nem szimpla retro zenét produkálnak, hisz az energia és a lendület teljesen mai arcot adnak a '70-es években gyökeredző muzsikának. Az anyag úgy szól, mint az ágyú, mely újabb válasz azoknak, akik szerint a retro/stoner csapatok mind unalmas, ósdi lemezeket készítenek.

Spice hangja persze fantasztikus, és a belőle áradó szenvedély egyik fő erőssége az egyébként is tökéletes albumnak. Az énekdallamok és refrének ugyanúgy ütnek, mint a Spiritual esetében. Egyszerűen képtelenség belekötni ebbe a 3/4 órás örömzenélésbe, hisz mindenki maximális teljesítményt nyújt.Az összes nóta magában hordoz mindent, amiről szól ez az egész.

Sokakban persze felmerülhet a kérdés, hogy mi szükség van egy olyan projectre, amely semmiben sem tér el az eredeti bandától.Ez is egy vélemény.Engem viszont nem ez érdekel, hanem a minőség, mely azt hiszem, megkérdőjelezhetetlen.