Haste - The Mercury Lift

Kiadó: Century Media
Együttes: Haste
Megjelenés éve: 2003
Ajánlja: Körmi
Pontszám: 8/10
Értékelés: Erős anyag!

Húztam, halogattam a kritika megírását, mert az előző Haste albumról, a 2001-es When Reason Sleepsről nem őriztem túl jó emlékeket a fejemben. Az ezt követő két évben alaposan megváltozott a fiúk stílusa. Jóval közérthetőbb a mostani produkció, sőt már az első számtól dobtam egy hátast!

A középtempós zúzások mellé - amik régebben jellemezték a zenekart -, megjöttek a HC-s gitártémák, néhány már egészen popos/punkos tempóval kísérve és a két énekes egy egész kellemes keretet ad a zenének. Van kiabálás, dühöngés a zúzásra, és vannak dallamok, komoly vokálozás, és nemcsak a refrénekben, hanem egy-két nótában végig a dallamokon szárnylahatunk Houdinivel (Houdini Lost Kis Key), hogy aztán megint keménykedhessenek picit azok, akik azt szeretik, de csak annyira, mint egy Poison The Well, BoySetsFire, vagy egy AFI!

Egész kellemes, mondhatni slágeres, mármár divatos. Azért a 11 nóta végére gy elég nagy massza maradt a fejemben, hiányzik egy-két nagyon fogós nóta... De azt hiszem, teszek még néhány kísérletet - tegyetek Ti is, érdemes - de a 8-as tracket léptessétek!