My Ruin - The Horror Of Beauty

Kiadó: Century Media
Együttes: My Ruin
Megjelenés éve: 2003
Ajánlja: Adamskij
Pontszám: 3/10
Értékelés: A hangszereket már be tudják hangolni

Amint tapasztalt olvasóink már sejthették, a pár hónappal korábban befutott EP után Tarrie B. csapata immár nagylemezzel próbálkozik. Minden felgyülemlett feszültségemet tiszta és világos kritikába kívánom önteni.

Nézzük az alapokat. A My Ruin a retro stoner és a death'n'roll hagyományok útján halad(na). Voltak demók? Igen. Érezhető javulás? Nem. Az EP-n szereplő számok innen lettek kimásolva - ezúton szeretnék gratulálni a kiadói managementnek, ügyes húzás volt ugyanazt lehúzni kétszer az emberek torkán.
Ami egyből feltűnik, az a fogós témák hiánya. Zúzás zúzás hátán - különösebb megfejtés vagy dinamikai váltás nélkül.
Nézzük az egyéni teljesítményeket. Tarrie hangja pedig nem selymes voltáról híres, hosszú távon (kb. 10 perc után) kifejezetten idegesítő. Mivel dallamokra nem képes, szövegmondással ellenpontoz, ez végül is nem is rossz ötlet. A női ritmusszekció hozza a biztos alapokat, de ez ebben a műfajban elég kevés, az Entombed ennél jóval ötletesebb. A négytagú banda egyetlen férfitagja szintén alapokat hoz. Tehát dallamokat senki nem visz, a néha feltűnő, ám elhanyagolható klisékből felépülő szólókon kívül. Szerencsére elhangzik a Fuck your Neighbour! mondat is, ó, minő szerencse, már hiányoltam valami hasonlóan mélyenszántó gondolatot.

Hangzást tekintve angol banda lévén angol stúdióban ügyködtek és ennek meg lett az eredménye. Tényleg jól szól, kicsit retro módon. Megértem az önkifejezés és megvalósítás szükségességét, ugyanakkor már az is csoda, hogy sikerült ehhez a kísérlethez kiadót találni. Hihetetlen.

Szóval mazochisták, vagy szürke lemezeket gyűjtők, itt a karácsony utáni adag.