Korn - Take a Look in the Mirror

Kiadó: Sony
Együttes: Korn
Megjelenés éve: 2003
Ajánlja: Körmi
Pontszám: 10/10
Értékelés: Vigyázat! Robbanásveszély!

Kicsit meglepett a lemez érkezése; igazából nem számítotam arra, hogy ilyen gyorsan lesz folytatása az Untouchtables lemezüknek... De azért jó volt megint kézbevenni, kicsomagolni, és először betenni a lejátszómba az új Korn albumot - sorban a hatodikat. Persze, a kíváncsiság mellett, volt bennem némi félsz is -nehogy meglegyen a böjtje ennek a nagy sietségnek. Aztán szépen lassan, sikerült megnyugodnom...

Az első pár hallgatás után kezdtem felfogni a számokat: úgy éreztem, az Untouchtables folytatását hallom, maradt a kemény megközelítés, az agresszív sound - ahol most egy kicsit a basszgitár dominál, úgy mint régen, de minden olyan jellegzetes, annyira Kornos. Semmi fölösleges hókuszpók, csak 13 kurvajó nóta...

Szóval... Úgy gondolom, mindenkinek van egy-két különlegesen kitüntetett kedvence. Nekem a Korn ilyen - annak ellenére, hogy a Follow the Leader/Issues lemezek után kattantam rájuk teljesen - mert úgy érzem, a keménység mellett hordoz némi plusz is a zenéjük : érdekes dallamvezetéseket, furcsa váltásokat és rengeteg érzelmet - amiről főleg Jonathan Davis tehet, aki mesterien bánik hangjával... most is.

Igen... visszaérkezem szembe a tükörrel... valahogy napról-napra egyre jobbnak érzem az új lemez nem túl könnyen befogadható számait. Persze itt is, hasonlóan az elődökhöz, van egy-két kapásból bejövős szám: Did my Time, Everything I've Known.

Az album nagy részéhez viszont, kell egy pici idő; igenis egy kicsit alá kell merülnünk, hogy megértsük a művészetüket, olyan számokon keresztül, mint az I'm Done, Y'all Want a Single, Counting on Me.

Leírhatatlan élmény ez, egyszerű, fogós, odamondós és mégis hordoz valamit a felszín alól, ami nagyon mély, sötét, de sokszínű!

Felesleges leírni, hogy a lemez nagyon jól szól, és szerintem azt is, hogy mennyire ajánlom mindenkinek, mert aki egy picit is érti/érzi őket, már úgysem habozott megvenni!

Az 56 (!) perc mellé pedig egy ajándék DVD lemezke, csupa ínyencséggel! Ez egy jó kis rocklemez, időtálló, maradandó; érték az utókorn-nak!