Red Tape - Radioactivist

Kiadó: Roadrunner
Terjesztő: Mton
Együttes: Red Tape
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 9/10
Értékelés: Stílusában kiemelkedő

A sacramentói négyesfogat már első lemezével egy erős kiadó támogatását élvezi; bár zenéjük minőségét figyelembevéve nem csoda, hogy lecsapott rájuk a Roadrunner.

Ha azt mondom, hogy Jeff Jaworskiék szélsőbalosok, akkor már el is árultam a műfajt. A Red Tape, bizony egy punk/hardcore csapat, és ők az újabb példa arra nézve, hogy a Refused nagyobb hatású banda volt, mint azt a legtöbben gondolnák. Hozzáteszem, ez a zenekar messze nem olyan súlyos és metalos, mint az említett svéd metalcore brigád volt. Inkább az At The Drive In-féle lazább, punkosabb Refused követőkhöz sorolnám a Red Tape-et.

Többnyire gyors nóták sorjáznak a korongon, és nekem különösen az El Salvador, illetve Bl'ast! The System - típusú rifforgiákban esik jól megmártózni, de a skasabb tételek (például Divebomb, vagy Stalingrad) is mocskosul oda vannak téve. A relatíve dallamosabb számok is rohadt intenzívek, és vica versa: a gyalulásokban is mindig jut hely Jeffnek, hogy benyomjon valami kis slágeres refrént. Döbbenet!

Már - már a természetfeletti kategóriába tartozik az a változatosság és zenei ötletesség, amivel a Radioactivist büszkélkedhet. Minden számban olyan hatásos, emlékezetes témák vannak, hogy az szinte már pop, de ismétlem: az intenzítás, a keménység végig a mogyoróinkat morzsolgatja.

Nem hittem volna, hogy az idei esztendő első kiemelkedő lemeze számomra pont egy punk/hardcore anyag lesz, de biztos vagyok benne, hogy rajtam kívül is sokan Red Tape függővé fognak válni 2004-ben. Akinek a Bad Religion nyálas (meg tudom érteni ezeket a véleményeket), de nem zavarja a fogósság, az ziher, hogy rá fog kattanni erre az energikus bandára!