Killing Art - Demo 2003

Kiadó: -
Együttes: Killing Art
Megjelenés éve: 2003
Ajánlja: Perkele
Értékelés: Nincs pontozva

A tatai Killing Art egy két számos demoval örvendeztetett meg a napokban. A 2003 márciusában alakult zenekar dallamos, heavy és thrash elemekkel felépíttett zenét játszik. Ehhez jön még a szintetizátor, amely ha felhangzik, ködös hangulatot, enyhén epikus atmoszférát ad a zenének; valamint a tompa, hörgős ének.
A Shade-et intro vezeti be, amely után lassabb és gyorsabb, durvább részek váltakozásából alakul ki a szám. A tipikus, power metalhoz és thrash-hez is egyaránt beférő riffekkel ellátott kezdés szinte durvának hat az utána következő, lágy zenével aláfestett refrénhez képest, amely a tiszta és hörgös, maró vokál egymásutániságától kap egy 'mesélős' hangulatot, és így megy ez végig a dalban. Dallama, ellentétes felépítése nagyon hamar megmarad az ember fejében. Ugyanez a váltakozás jellemző a galloppozós témával nyitó One More Dayre is, bár itt inkább csak lelassulnak és a zene nem lágyul el annyira.
Jó, bár már ezerszer eljátszott gitárszólókkal szúrkálták meg a számokat, szikrázó élettel töltve meg a borongós, lehangolt hangszereltségű dalokat. Fentebb már próbáltam kifejteni, de valójában nehéz meghatározni hatásaikat, mert annyira sok helyről valók. A már említett heavy és thrash vonások mellett mondhatjuk, hogy a modern, göteborgi dallamos death és a darkosabb, depressziósabb metal zenék éppúgy hatással voltak rájuk. A szövegeik is ilyen témákkal foglalkoznak, a Shadeben egy hajléktalan gondolataiba pillanthatunk bele, a One More Dayben pedig a magány a téma.

A Killing Art nem egy kiugró, 'hűde egyedi' zenét tartalmazó demot küldött el, de egy olyat, amit az ember sokszor elő kíván majd venni, hogy újra és újra meghallgassa dallamaikat. Zenéjük és szövegeik egyaránt hozzánk - emberekhez - szólnak és nagyon hamar belénk bújnak. Ez a titka a népszerű zenekaroknak.
Ígéretes bemutatkozás!


Az anyag megrendelhető:
Racs Krisztián
2890, Tata Keszthelyi út 12/5
Tel.: 06-30 3456748
(34) 480-781
E-mail: killingart@webmail.hu
killingart.freeweb.hu

Idézet a zenekar leveléből:
"Mi is, mint a legtöbb 'újonnak' alakult zenekar a fellépésekre szeretnénk ráállni. Több mint egy órás programmal rendelkezünk (csak saját számokból), amit bárhol szívesen bemutatunk."