Cryonic Temple - Blood, Guts & Glory

Kiadó: Limb
Terjesztő: HMP
Együttes: Cryonic Temple
Megjelenés éve: 2003
Ajánlja: Avenger
Pontszám: 5/10
Értékelés: Szürke, de korrekt

A svéd gárda egy veri érdekes zenei váltás következtében lépett a metal harcosok ösvényére. Nem fogjátok elhinni, de a kardozósdi előtt Rush, Marillion és Tiamat, Mission típusú zenék fúzióját tolták a srácok. Abszolút nem csinálják rosszul a heavy metalosdit, de az előző verzió sokkal izgalmasabbnak tűnik - számomra legalábbis. Számukra semmiképpen, ugyanis "they decided to let the heavy metal beast out of its cage at last."

A csapat sokat izzadt, mire támogatót találtak a néha felesleges kiadásokkal vádolt Limb Music társaság személyében. Első demojukat 1997-ben még maguk készítették, a következő évben már a Disember dobos Fred Estby produceri munkájával felvértezve vonultak stúdióban. Az "áttörést" 2002-ben a Warsong egyik nótája okozta, ugyanis szerepelt az mp3.com top10-es listáján, később bejutottak egy svéd tehetségkutatóra is, és csak ezután cuccoltak az Underground Stúdióba, hogy Pelle Saether és Michael Tibes segítségével elkészítsék a Blood, Guts & Glory-t.
A kiadó postázott nekünk vért, dicsőséget meg mindent ami még ehhez kell. Őőő, mi is kell még ehhez? Hát Hammerfall recept. A Cryonic Temple sajnos túlságosan is ragaszkodott honfitársaikhoz, egy hangyányit sem tértek el a szakácskönyvben foglaltaktól. Olyan súlyos a hasonlóság, hogy amíg nem olvastam Johan Johansson meglehetősen izgalmas nevét, magam sem voltam benne biztos, hogy nem Joacim Cans hangját hallom. Tehetségükkel tényleg nincs baj, a dalok sem rosszak, az egyediségnek azonban még a szikrája is hiányzik, ráadásul ugye svédek is, tehát nyugodtan lehet őket Hammerfall II-nek nevezni, és ez nem feltétlenül negatívum, hiszen ha valaki szereti Oscarékat és nem riad meg a hasonlóságtól annak biztosan etalon lesz a Cryonic Temple ősszel megjelent lemeze.


01. Morphine Dreams
02. Mercenaries Of Metal (The Quest Pt I)
03. Inquisition (The Quest Pt II)
04. Swords And Diamonds
05. Thunder And Lightning
06. The Story Of The Swords
07. Long Live The Warriors
08. Triumph Of Steel
09. The Midas Touch/Samurai (The Quest Pt III)
10. Through The Skies