Godiva - Godiva

Kiadó: Limb
Terjesztő: HMP
Együttes: Godiva
Megjelenés éve: 2003
Ajánlja: Avenger
Pontszám: 3/10
Értékelés: A hangszereket már be tudják hangolni

Vannak dolgok az életben, amikkel nem érdemes túl sokat foglalkozni, mert magát bosszantja vele az ember. Ilyen többek között a magyar foci vagy a politika, de sajnos ilyen a Godiva is. A svájci banda hangszeresei (Mitch Koontz (basszer), Sammy Lasagni (gitár), Peter Gander (dob)) egy rengeteget koncertező Granit nevű feldolgozáscsapatból igazoltak át, hozzájuk csatlakozott a tényleg jó hangú, Anthony De Angelis énekes. Egyébként mindenki jobban járt volna, ha őt választja Schaffer mester az Icedbe, hiszen teljesen Barlow hangja van.

Tom Naumann és Achim Köhler producerek neve többek között a Sinner és a Primal Fear sikere kapcsán lehet ismerős, ők munkálkodtak winterbachi stúdiójukban a Godiva bemutatkozó lemezén is. Nem hiszem, hogy könnyen megtalálják a számításukat, ugyanis ez az album egyszerűen szörnyű. Kifejtős magyarázatom egyszerűen nincsen, csak pár szóval írnám le a hallottak alapján kialakult véleményemet: fantáziátlan, unalmas, szánalmas. Mint Judas-kópia hősmetal biztosan megállja a helyét, hiszen a zenészek technikai tudásban mérve kifogástalanul teljesítenek, de úgy gondolom ez manapság édes kevés. Hiányzik a spiritusz az egészből, hiányzik az érzés, az egyediségre való törekvés, a lelkesedés, a ZENE. Ráadásul a borító és a szövegek is szörnyen gagyik. (Nevüket egyébként egy angol legenda ihlette).

Én tényleg sok mindent meghallgatok, de el nem hiszem, hogy ez valakinek őszintén tetszik. Nem is érdemes tovább fűzni a szavakat, a mindössze két éves Godiva karcos heavy metalja számomra (!) kifejezetten idegesítő. Gazdagabb lenne a Föld, ha a srácok inkább az óráikat szerelgetnék vagy a jó svájci csokikkal foglalkoznának.


01. The Gate
02. Razorblade Romantic
03. Heavy Metal Thunder
04. One Shot
05. Nightmare
06. Cold Blood
07. Where Angels die
08. Riding through time
09. Let the tanks roll
10. Bullshit Lover
11. Sinner