Ophiolatry - Vexation (MCD)

Kiadó: Evil Vengeance Records
Együttes: Ophiolatry
Megjelenés éve: 2003
Ajánlja: Adamskij
Értékelés: Nincs pontozva

Akik értesültek róla, pár hete hazánkban koncertezett az Ophiolatry nevű brazil death banda. A stílust a brutálisabb, technikásabb amerikai oldalról közelítik meg, ami koncertjükön is egyértelműen átütött. Jelenleg Belgiumban élnek s onnan járnak Európa minden irányába, ismertséget és elismerést szerezni. Az Evil Vengeance kiadó mögött egyébként részben Erik Rutan áll, szóval megfelelő helyre kerültek már idejekorán. Nagyon helyes, az ennyire elkötelezett bandákra mindig is nagy szükség lesz.

A trió élőben tökéletesen átadja tudását, az az igazság, hogy ezen a miniCD-n is az egyetlen élő felvétel, az Opposite Monarchy jobban megdörren, mint a két stúdiófelvétel. Persze ennek anyagi okai vannak. Semmi okuk nincs szégyenkezni, mivel Fabio Sperando gitáros egyszemélyben alázza a King-Hannemann párost s nemcsak kreatív szólójátékával, hanem precíz és szokatlan alapozásával is a mezőny fölé emelkedik. Jorge "Dog" Duarte dobos láthatóan Sandoval-kúrát folytat, munkája ígéretes. Antonio Costa pedig a biztos alapok mellett kiváló frontember is, ahogy ezt koncerten is tapasztalhattam. A csapat egyébként nem annyira a fogós, egyből ható zúzásokat részesíti előnyben, hanem a fifikás kavarások útján halad.
Sajnos nem valószínű, hogy egyhamar hallunk felőlük, pedig stílusukat hűen prezentálják, minden felesleges sallang nélkül - face to face. Keményen keresztényellenes szövegeik miatt sem kerülnek egyhamar a magyar rádiók listáinak élére (pl. Impaling the Christian).

Az Ophiolatry megjelentette már első lemezét (Anti-Evangelistic Process) is, amely az amerikai death (Monstrosity, Cryptopsy) fanatikusai számára ajánlott darab, legalábbis a Vexation miniCD alapján.
Blasphemy! Ophiolatry! Blasphemy!


1. Vexation
2. Impaling the Christian
3. Opposite Monarchy live


ofiomorfos@ig.com.br