Fleshcrawl - Made Of Flesh

Kiadó: Metal Blade
Terjesztő: HMP
Együttes: Fleshcrawl
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Perkele
Pontszám: 6/10
Értékelés: Több, mint szomszédidegesítő

A Fleshcrawl már több mint egy évtizede biztos pont a német death mezőnyben. Most megjelenő, Made Of Flesh a hetedik albumuk diszkográfiájukban. Ugyan az alapító tag, gitáros Stefan Hanus 2002-ben kivált a csapatból, de ez szerencsére nem érződik mostani produkciójukon. Továbbra is nyomják a középtempós, vagy gyorsabb old-school death témákat. Mondhatni a Fleshcrawl egy megbízható banda. Albumaik biztosítják rajongóik számára a folytonosságot, így az érte kiadott pénz nem megy kárba.

Őrlő témáik masszívan zúdulnak ránk, hol gyorsabban(pl.: Made Of Flesh, Damned In Fire, stb.), hol közepesebb tempóban. Mindemögött pedig óriási dallamok rejtőznek, amik a szimpla zúzás helyett biztosítják a súlyosságot, fogósságot már az első daltól kezdve. Túrnak a riffek, ahogy kell, Sven Gross pedig megátalkodottan hörög. Mélyen, érthetően, de épp elég brutálisan.
Viszont kevés a nagy szóló benne, éles váltások se nagyon vannak a dalokban, vagy bármi más, amit különösebben ki lehetne emelni, így az album nagy része eléggé összefolyik. Nem mondom, death metal albumként remek, szilárd alkotás lett, de többet nem nagyon lehet róla elmondani. Itt nincs értelme boncolgatni a dalokat, mert azonos anyagból gyúrták őket, aminek egy erős, de nem túl érdekes lemez lett az eredménye. Az egyik leggyilkosabb nóta egyébként a Flesh Bloody Flesh, súlyos, dallamos és brutááális.
Aminek viszont nagyon örülök, az a gitár hangzás. Igaz, hogy annyira fel vannak erősítve, hogy a dob kicsit háttérbe szorítottnak hallatszik mellettük, de ez a gerjedés határán álló, iszapos hangzás minden svéd death hívőnek a szívébe lopja magát. Nincs is mit csodálkozni ezen, már évek óta svéd stúdiókban rögzítik lemezeiket, ráadásul a Made Of Fleshel visszatértek a Studio Underground-ba, ahol a Soulskinner-t is elkövették. Dicséret illeti a zenekar minden tagját, profin, szépen hozzák a tőlük elvárt témákat, de ezen nincs is mit csodálkozni, hogy egy évtizednyi tapasztalat áll a hátuk mögött.

Fleshcrawl és old-school death rajongóknál tarthat számot némi érdeklődésre..


01. Beneath a Dying Sun
02. Made of Flesh
03. Scourge of the Bleeding Haunted
04. Into the Depth of No Return
05. Flesh Bloody Flesh
06. Forged in Blood
07. Damned in Fire
08. Demons of the Dead
09. Carnal Devourment
10. When Life Surrenders