Polly Is Dead - Sóhajok Hídja EP

Kiadó: Holosonic
Együttes: Polly Is Dead
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Értékelés: Nincs pontozva

Mindenképp elismerésre méltó tény, ha egy banda hosszú évek óta küszködik, dacolva a sokszor emlegetett, katasztrófális magyar viszonyok közepette. A Polly Is Dead már '93 óta küszködik a legszutyokabb klubokban - mégha nem is folyamatosan.

Újabb piros pont a srácoknak, amiért olyan óriási bandákat neveznek hatásaiknak, mint a Tool, a Kyuss, vagy az Alice In Chains; bár Maynardék és Garciáék világát nem érzem meghatározónak a Sóhajok Hídján.

Három újabb szerzemény, illetve egy régi nóta (Kincs) van a CD-n. Remélem, nem töröm le nagyon a zenekart, de messze az EP legjobb száma a korábbi dal. A többi tétel közül a nyitó Megérintve tetszik leginkább -köszönhetően jó szövegének és felejthetetlen refrénjének.

A többi szerzeménnyel az a bajom, hogy a szövegek helyenként kimondottan bénák, pedig ha szigorúan zeneileg nézem eme dalokat, akkor nincs velük komolyabb probléma.

A fentieken kívül még a megszólalást tudom leginkább kifogásolni: ez a "dobozos" hangzás nem illik Pollyék grunge alapokból építkező, lélekből jövő zenéjéhez.

Nem érzem tehát elveszettnek a társaságot -és a zseniális Kincs klip CD-re való feltevése is jó ötlet volt-, de legközelebb egy jobb hangzású és szövegű -sőt, lehetőleg angol nyelvű- anyagot szeretnék a kezemben tartani.

Kontakt: www.pollyisdead.hu