Wall Of Sleep - Slow But Not Dead

Kiadó: psycheDOOMelic
Együttes: Wall Of Sleep
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 8/10
Értékelés: Erős anyag!

A bemutatkozó EP sikere -persze, nem Magyarországról beszélek- és magas színvonala által már nagyon kíváncsi voltam, mit hoz össze a Wall az első nagylemezére. Az eredmény kétségkívül erősebb, mint egy átlagos magyar korongé, de távolról se nevezném olyan kiemelkedőnek ezt az anyagot, mint az Overlook The Allt.

A legnagyobb problémám, hogy a Slow But Not Dead közel olyan súlyos sincs, mint elődje volt. Talán túlzottan ortodox doom arc vagyok, de ezen a korongon egy nóta van csak, ami igazán kiugrónak nevezhető, nevezetesen az Ornaments Of Heaven. Egy lassú, súlyos dalról van szó, mely csak úgy árasztja magából az akasztófa - hangulatot. Ha minden szerzemény ilyen lenne, gond nélkül bevésném a 10-est, bár még így is meg tudta eggyel dobni a pontszámot.

Fenti teóriámat tovább erősíti, hogy némileg a megszólalás is lazábbra lett véve, ráadásul Gábor énektémái se tűnnek olyan hatásosnak, mint korábban - pedig régebben se volt egy csúcsénekes.

A muzikális oldal se tudott teljesen maga mellé állítani a lazább megközelítésével - néha pedig kimondotan értetlenül állok a történések előtt (például That's Why, vagy Inside Garden).

Nem akarom persze azt mondani, hogy az Ornamentset leszámítva csutka lenne a korong, hisz a Soil, vagy az I Sleep szintén nagyon ott vannak, és továbbra is fenntartom, hogy jobb ez az anyag, mint egy átlagos magyar nagylemez. Másfelől viszont, ez az album sokkal jobb is lehetett volna. Legközelebb több súlyt és emlékezetesebb énekdallamokat szeretnék hallani!