Well Of Souls (USA) - Well Of Souls

Kiadó: Brainticket
Együttes: Well Of Souls (USA)
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 9/10
Értékelés: Stílusában kiemelkedő

Évek óta várom, hogy kiadja első nagylemezét az epikus doom metal ötös. Sokáig úgy tűnt, nem is fog sikerülni ez a mutatványa az amerikai srácoknak, de végül otthonra találtak barátaink, mégpedig John Perez kiadójánál, a Brainticketnél.

A Well Of Souls, igazából egy másodvonalas banda, de azok közt a jobbak közé tartozik. Aki a felszínnél némileg jobban kedveli/ismeri a műfajt, az bizonyára ismeri az olyan epic doom csapatokat, mint a Thunderstorm, a Last Chapter, vagy a másik(!), tehát a német Well Of Souls, akik hazánkba is ellátogatnak nemsokára.

A 6 nótás, 53 perces lemezt hallgatva úgy érzem, tengerentúli barátaink még a fentebb említett zenekaroknál is jobbak. A korongot ugyanúgy áthatja az a borongós, sejtelmes, de költői hangulat, ami ismertetőjegye a stílusnak, de a Well Of Souls esetében sokkal jobban érvényesül ez a feeling.

Bár nem feltétlen írt olyan fogós, kerek dalokat a társaság, mint a Mesterek (Candlemass, Memory Garden, Krux), de tény, hogy rohadtul bele lehet merülni Brandon Johnson és Tim Vayne kiváló riffjeibe, ízléses szólóiba. John Calvin, talán nem egy őstehetség, de a zene átlag feletti minősége és kellemes komplexitása melett abszolút meg lehet szokni a hangját, és Raymond Matthews dobos is leüti, amit ilyenkor kell, de még egyszer hangsúlyozom: Brandon és Tim azok, akik miatt ennyire jó a lemez.

Bevallom, a korábbi demó alapján kicsit még többet vártam a társaságtól, de ettől még ez egy nagyszerű album.

Aki nem találja a boltokban a lemezt - szinte biztos, hogy így lesz -, az az info@psycheDOOMelic.com címen tud rendelni belőle.