Angertea - 1997 - 2003... (válogatás)

Kiadó: Szerzői
Együttes: Angertea
Megjelenés éve: 2003
Ajánlja: Hajas
Értékelés: Nincs pontozva

Válogatást adott ki az Angertea, mely lemez 40 percben próbálja összefoglalni a dühös teás srácok eddigi ténykedését. Jó ötlet volt a fiúktól, hogy a CD-re időrendben kerültek fel a számok, mert így jól követhető Gergőék folyamatos fejlődése.

A korai nóták -ennek megfelelően- még elég bénácskák, és nem azért, mert nem vagyok híve az alternatív zenéknek - a kásás hangzásnak meg pláne nem.

A negyedik nótára (Az Élettelen Ág) aztán kitisztul a sound, és a zenei elképzelések is jobban kikristályosodnak eddigre. Ekkortájt már 2002-ben járunk az időrendi áttekintésben. Úgy érzem, innentől játszik olyan zenét az Angertea, amilyet kéne.

A későbbi számok is ezt az irányvonalat követik: egyedi, borult muzsikáról van szó, de már sokkal súlyosabb, metalosabb az összkép, mint a fentebb említett, korai szerzeményeknél.

Nem mondom, hogy már nincs hova fejlődnie az Angertea zenekarnak, de a fokozatos előrelépés így is észlelhető, és az olyan aberrált, skizofrén nóták előtt, mint a Gázolás, vagy a Mindenség, muszáj fejet hajtani - nem beszélve kedvenc dalomról, a Hidak Belülről, melynek full extrás klippje magasan veri a legtöbb magyar próbálkozást.

Kontakt: atea@freemail.hu