Negative Reaction - Ramesses (split)

Kiadó: psycheDOOMelic
Együttes: Negative Reaction
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Értékelés: Nincs pontozva

Egy split cd-t tartok a kezemben, melyen egy brit és egy amerikai sludge banda szerepel két-két felvétellel. Az angol Ramesses, végső soron az Electric Wizard mellékhajtása, míg a Negative Reactiont talán már ismerhetik a stílus fanatikusai.

Utóbbi csapatnak eddig nem voltam rajongója, hisz korábban beleestek abba a gyakori hibába, hogy a zene minősége helyett inkább a hiteles hozzáláásra fektették a hangsúlyt. Ez a két dal viszont már egy gyilkos hangzású és letisztult irányvonalú zenekart sejtet, melyből továbbra sem hiányoznak -sőt, még fel is erősödtek- a kíméletlen sludge-olások. Hibátlan mindkét nóta, csak az Eyehategod: Confederacy című alapművéhez foghatóak. Remélem, most már marad ez az irány!

Mark és Tim az Electric Wizard mellett is egy beteges hordában riogatják az erre fogékony rosszéletűeket. A köztudottan Mood rajongó csávók valami kegyetlen groteszk dologgal próbálkoznak. A Ramesses is sludge alapokból építkezik, de a Negative Reaction összeszedettebnek tűnik. A szándékosan (!) béna hangzású sludge nótákat hol grindos cséplések, hol vurstliba illő orgona színesíti, de ha olyanja van a brit srácoknak, akkor space rockosan elszállnak, hogy legközelebb death metalosan hörögjenek az újbóli sludge témákra. Ha a fiúk célja a hallgató kiakasztása volt, akkor jó -sőt, tökéletes- munkát végeztek, de ha minőségi zenét akartak kreálni, akkor alaposan bakot lőttek.

A két banda közül egyértelműen a Negative Reaction miatt van értelme beszerezni ezt a CD-t.