Grip Inc. - Incorporated

Kiadó: Steamhammer
Együttes: Grip Inc.
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 9/10
Értékelés: Stílusában kiemelkedő

Évekig létbizonytalanság vette körül ezt az óriási bandát, pláne miután Dave és a Slayer újra egymásra talált, de öt évvel a Solidify után itt van végre a négyes sorszámot viselő Grip Inc. korong.

A -legjobb tudomásom szerint- állandó bőgős nélkül készült, 48 perces anyag nem éri el az első két album agresszivitását, de még így is keményebb, mint elődje. Újabb előnye az Incorporatednek, hogy Gus végre megtanult énekelni. Refrénjeitől mégis dögös marad a cucc, bár ilyen arcok mellett, mint Dave Lombardo, vagy Waldemar Sorychta ne is várjunk töszmögést!

Nekem végülis tetszett a Solidify melodikusabb vonala is, de azért valljuk be: egy Grip Inc. lemez a húsbavágó riffektől és a foskemény groove-októl az igazi. Ezek most újra jelen vannak, de Gus refrénjein kívül muszáj megemlíteni a különböző elektromos kütyüket, és a latinos gitárokat. Tudom, nem újdonságok ezek a csapattól, de amíg csak színesítő jelleggel vannak jelen, addig nem lesz egy rossz szavam se.

Hallottam már ennél agresszívebb zenét, de aki headbanger, azt így is le kell, hogy kaszálja a Skin Trade nyaktörő tempója, a Prophecy vagy az Endowment of Apathy fogós döngölése, netán a Privilege filmzenés hangulatú (!) zúzása.

A Grip Inc. maradt, ami volt: egy sokszínű, ötletes, de húzós és kemény banda, gyilkos hangzásba pácolva. Így kell metalt játszani 2004-ben!