Damageplan - New Found Power

Kiadó: Warner
Terjesztő: Mton
Együttes: Damageplan
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 3/10
Értékelés: A hangszereket már be tudják hangolni

Eddig is Philhez húzott a szívem, mármint a Pantera kettészakadása utáni vitában, de Vinnie és Dime új bandája, a Damageplan így is messze alulmúlja, amit vártam tőlük.

Míg Philip egy lelkes underground arc, aki tiszta szívvel hisz a zenéjében, addig az Abbott tesók a mainstream felé fordultak; afelé a mainstream felé, amit a Pantera időkben még kitartóan -és joggal- támadtak zenéjükkel és nyilatkozataikkal.

A New Found Power ettől még -vagy inkább épp emiatt- óriási siker lehet, hisz minden divatos tényező itt van: béna, nu metalosan pattogó riffek leállós témákkal vegyítve, tompa hangzás, és egyéb "nélkülözhetetlen" baromságok. Pat Lachman is próbál emlékezetes énektémákat hozni, de nem nagyon megy szegénykének. Mondanom se kell, semmi súlyosság, vagy keménység nincs a korongon - mint ahogy a nu metalban nem is szokott lenni. Van viszont 14 holt unalmas, kiherélt nóta.

Ha pedig nem a zenét, hanem az egyéni teljesítményeket nézzük, akkor még inkább szar van a palacsintában: képtelen vagyok ugyanis elhinni, hogy Vinnie és Dime a Pantera után szeret ilyen ízetlen, ötlettelen módon játszani. Játékuk mindig is eredeti és feelinges volt, de mára már ebben is követői lettek a mai kornak - mármint a mainstream, szürke, MTV-s rock világának.

Egyesek talán keveslik a pontszámot, de ez a banda azt se érdemli meg, hogy a Panterával egy polcon legyen. Kérem a panaszkönyvet!