Invocator - Through The Flesh To The Soul

Kiadó: Scarlet
Együttes: Invocator
Megjelenés éve: 2003
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 8/10
Értékelés: Erős anyag!

Ötödik albumát adta ki nemrég ez a '80-as évek végén, Dániában alakult, modern power metal banda. Modern power metal alatt, persze nem a kapkodós, vicces pallos metalt értem, hanem egy, Vicious Rumors legkeményebb rifforgiáiból kiindult, de néha bethrashesedő, modern, extrém metal hatásoktól sem mentes, irgalmatlanul komisz muzsikát kell elképzelni.

Nem állítom, hogy az Invocator bármi újat csinálna, de az tény, hogy veszett jól esik megmártózni a kíméletlen, szaggatott riffekben, ebben az ízig-vérig headbanger mennyországban. A zseniális borítójú album 11 nótája végig fogós énektémákat rejt, Jacob Hansen énekes/gitáros/főnöknek köszönhetően. Dallamai valami speciális hangulatot adnak a korongnak, legalábbis azok számára, akik nem akarnak mást tenni egy lemez hallgatása közben, mint fejet rázni, üvöltözni, és léggitározni - mert valljuk be, időnként mindenki szeret ilyen disznóságokat csinálni.

A dübörgő kétlábdobok (Per M. Jensen kalapál a The Hauntedból!), a brutálisan zakatoló riffentyűk és a ragadós refrének mellett a szólókat is ki szeretném emelni. Megijedni, persze nem kell, mert nálam jobban senki se utálja a tekerő gitárhősöket, de Jacob és Flemming C. Lund témái valóban nagyon hangulatosak.

Akinek már herótja van a sárkányoktól, és egy valóban súlyosan dübörgő bandát akar hallani, azt fel fogja zabálni az Invocator. Nem művészet, nem okoskodás -csak ordas nagy Metal!


A lemez itt rendelhető meg: mwbt@enternet.hu, vagy
Musicworld
Székesfehérvár
Kégl Gy. u. 12
8000