Carrier Flux - In Waste

Kiadó: Black Lotus
Terjesztő: HMP
Együttes: Carrier Flux
Megjelenés éve: 2002
Ajánlja: Perkele
Pontszám: 4/10
Értékelés: Perverzióval már élvezhető

A Carrier Flux tulajdonképpen Jeff Phillips-et jelenti, ugyanis az említett zenekar valójában egy egy-személyes produkció. A történet valamikor a '90-es évek végén kezdődött és egy demo és az In Waste-et megelőzően egy nagylemez jelent meg eddig e név alatt. A promoval járó információ szerint a kezdeti cél az volt, hogy agresszív death metalt tálaljanak elénk tiszta énekkel. Nos, az In Waste nem egészen erről szól.

Több helyen, a Carrier Fluxról adat után kutatva olyan nevekkel említették őket együtt, mint a Limbonic Art, Ninch Inch Nails, Arcturus stb. Ez igencsak felkeltette kíváncsiságomat a CF iránt, de azt azért nem mondanám, hogy elvárásaim az egekig nőttek volna. A fentebb említett zenekarok ugyanis mind úttörőnek tekinthetők, akik szokatlan kombinációkkal és zenei megoldásokkal vívták ki maguk számára az elismerést. Ezt a szintet utolérni, felülmúlni nehéz feladat, így nem is számítottam rá. Ugyanakkor méltatlannak érzem, hogy a Carrier Flux-ot egy lapon emlegetik velük.
Tény, hogy Jeff is merészen kísérletezik - vagy legalábbis próbálkozott - a különböző stílusok egybeépítésével, mégis ötlettelennek tűnik az egész. Az akusztikus gitártól kezdve, a black metalon át, az indusztriális, mondhatni technos részekig megtalálunk Jeff palettáján mindent, és ezekhez a megfelelő vokál stílusokban is énekel. De hiányzik az az összetartó erő, ami az ilyen fajta rendezett káoszt, avantgardizmust összetartaná, hiányzik az a komplexitás érzése, amitől az ilyen merész zenei kísérletek művészivé lépnek elő. Noha egymaga rögzített mindent és egymaga írta a dalokat, szövegeket, lelketlennek tűnik a végeredmény. A gyors részeknek nincs ereje, agressziója, a gótosabb részekből pedig hiányzik a sötét-szépség, egyszerűen jellegtelenek a dalok. Nincs, ami megmaradjon az emberben. Az időről-időre felbukkanó jó ötletek általában lapos témákba fojtódnak bele és a hallgató megunja ezt az egészet, mielőtt egyáltalán a lemeznek a végére érne.

Ebből az egy lemezből nehéz megítélni, hogy Jeff Phillips valójában mennyire tehetséges. Ez az album csak gyenge próbálkozásnak tűnik, kitörlendő foltnak karrierjében.1. Rebirth
2. Ghost In The Machine
3. Transition
4. Lustmord
5. Martyrs
6. False Projection
7. Serpent
8. Above The Crippled Earth
9. The Enemy Within
10.Alone In Waste
11.Am I One Am I


Magyarországi forgalmazó:
Vimpex Music / Musiworld 2000 Bt.
8000 Székesfehérvár,
Kégl Gyula u 12.
mwbt@enternet.hu