Battlesword - Failing In Triumph

Kiadó: Neon Knights
Együttes: Battlesword
Megjelenés éve: 2003
Ajánlja: Perkele
Pontszám: 7/10
Értékelés: Átlag feletti teljesítmény

Mindenféle rosszindulat nélkül jegyzem meg, hogy mikor először rápillantottam a borítóra és megláttam a zenekar nevét első gondolatom az volt, hogy vajon ki fog ajánlót írni róla. Ránézésre valami hősies, pallóst lengető heavy metal bandának gondoltam őket, de amint elkezdtem hallgatni az albumot kellemes csalódottsággal konstatáltam, hogy a borító és a szokványos név nem minden.

Ugyanis a Battlesword az Amon Amarth német megfelelője. Folyamatosan a svéd AA neve ugrik be, akármelyik számnál is jár éppen a lemez, ugyanis dallamos death metalt játsznak, mint a már említett banda és hozzájuk hasonlóan ők is harcias, epikus témákat jelenítenek meg zenéjükkel. Kidolgozott dalok, jó ötletek, kellemes brutalitásba kevert dallamok simogatják érzékeinket. Vannak felgyorsított, nyersebb részek, ahol Patrick is érthetetlen morgó-hörgésbe vált az egyébként szintén nagyon Johan Hegg-et idéző hörgésből és vannak egész heavy metal tisztaságú szólók és lassulások is a zenében. Könnyen megjegyezhetőek a dalok és ezért hamar a szívünkbe lopja magát a Failing In Triump, de ennek egy hátránya is van. Kiismerhető az album. Pár hallgatás után már olyan, mintha évtizedes kedvencünket hallgatnánk éppen.
Ami biztos, hogy egy jobb hangzás ráfért volna a lemezre. Ennek az időnként demot idéző hangzás világnak is meg van a varázsa és ez a poros légkör illik egy csatáktól feldúlt vidékhez, de mondjuk egy 'Versus The World' féle bika hangzás jobban kiemelné az ebben a stílusú zenében rejlő dinamizmust és nyers erőt.

Ez a zenekar első nagylemeze, amelyen már érződik, hogy több is van még bennük. De amíg előállnak valami újjal, addig is érdemes ezt az albumukat hallgatni.


1.Intro
2.Chapter 2
3.Baptized in fire
4.Battlesword
5.This silent night
6.Fatal dreaming
7.Bloody reign
8.Last rising sun
9.Stormking

Magyarországi forgalmazó:
Vimpex Music / Musiworld 2000 Bt.
8000 Székesfehérvár,
Kégl Gyula u 12.
mwbt@enternet.hu