Terror 2000 - Slaughter In Japan - Live 2003

Kiadó: Scarlet
Együttes: Terror 2000
Megjelenés éve: 2003
Ajánlja: Perkele
Értékelés: Nincs pontozva

Aki nem ismerné még a svéd banda nevét, annak annyit érdemes tudnia róluk, hogy ez egy már más zenekarokból ismert zenészekből összeállt csapat. Például megtaláljuk itt Björn 'Speed' Strid-et a Soilwork-ből és Klas Ideberget a Darkane-ből. 1999-ben alakultak Killing Machine név alatt, de mivel ezt a nevet viselte már egy svéd zenekar kénytelenek voltak váltani. 2000-ben már meg is jelent első albumuk a Slaughterhouse Supremacy, amelyet a 2002-es Faster Diseaster követett. Tavaly decemberben pedig egy koncertlemezt jelentettek meg.

A tíz számos anyagot tavalyi, Destruction-nel közös turnéjukon rögzítették, amikor a két generációs thrash őrület végigdúlta a csendes-óceáni szigeteket. A 2003-as thrash-koncertlemezek dömpingjének lezárásának is tekinthető a Slaugther in Japan, amely minden old-school thrash rajongónak kötelező darab. Ugyanis a 40 percnyi 'friss' anyagot hallgatva kétségünk sem lehet miért válaszottták őket a Destruction turnéra társnak a németek mellé. Mert ugyanolyan nyersen, kompromisszummentesen nyomják a thrasht, mint a 'nagy öregek'.
A banda tagjainak zenei előéletét tekintve talán felesleges is említeni, hogy feszes, pontos koncertet adtak; természetesen az élő fellépéseken becsúszható és elnézhető hibaszázalékkal együtt. Árad a maró düh a lemezből, amit csak a nyers hangzás tompít el - bár ez is szinte 'tipikus hiba' a koncertlemezek nagy hányadánál.

Kiegyensúlyozottan, 4-4 dalt játszottak fel két albumukról erre a koncertlemezre, megtoldva egy Forma-1-et idéző introval és egy szokatlan, vagy inkább 'zseniális' feldolgozással. Bevallom őszintén nem volt szerencsém még Elvis dalt hallani thrash átíratban, de ezzel az albummal ennek is eljött az ideje (Devil In Disguise). Csak gratulálni tudok nekik ehhez! ; ) További érdekessége az albumnak, hogy a négytagú zenekar itt öt fővel nyomja. A turnén Dan Svensson személyével egészültek ki, aki a basszusgitárt kezelte, hogy 'Speed' csak a vokállal foglalkozhasson.

Azt ugyan nem értem, hogy egy mindössze két lemezzel rendelkező zenekarnak miért kell egy ilyen 'relative' rövid koncertlemezt megjelentetnie, de az kétségtelen, hogy thrashereknek élvezetes hallgatni való.


01. Intro
02. Son of a Gun, Daughter of a Slaughter
03. Faster Disaster
04. Slaughterhouse Supremacy
05. Back With Attack
06. Menace Of Brutality
07. Firebolt
08. Burn-Out in Blood
09. (You're The) Devil In Disguise
10. Terror 2000


Magyarországi forgalmazó:
Vimpex Music / Musiworld 2000 Bt.
8000 Székesfehérvár,
Kégl Gyula u 12.
mwbt@enternet.hu