Flowing Tears - Razorbliss

Kiadó: Century Media
Együttes: Flowing Tears
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Avenger
Pontszám: 6/10
Értékelés: Több, mint szomszédidegesítő

Vannak zenekarok, akik egyszerűen képtelenek kiheverni karizmatikus frontemberük távozását. Úgy tűnik "szegény" Flowing Tears is így járt, ugyanis Stefanie Duchene kilépése óta egyszerűen nem tudnak talpra állni. Majdnem fél évig keresték a magánéleti okokra hivatkozó énekesnő utódját, végül egy rajongójukra esett a választás. "Helen jobban ismeri a dalokat mint mi magunk!" - nyilatkozta Benjamin Buss gitáros. Véleményem szerint egy ilyen szintű bandánál ez még édes kevés, ugyanis Helen Vogt előadásmódja meg sem közelíti Stefanie-ét.

Azonban nem hibáztatható mindenért Vogt kisasszony, úgy látszik a fiúk sem tudták a maximumot nyújtani dalszerzés terén. Nagy sikerű Serpentine című albumukhoz képest az új termés sehol sincs. Az elektro/gothic zenében alapból van egy csipetnyi egyhangúság, tehát a zenei képzelőerő elfojtásával gyakorlatilag sikerült élvezhetetlen dolgot produkálniuk. Míg az előző korong tartalmaz erős, heveny mozgáskényszert előidéző nótákat, a Razorbliss esetében kihalt ez a jelenség, a tempó gyakorlatilag 50 percen keresztül változatlan. Dirk Thurisch (Angel Dust) vendégszereplése a Believe című dalban képes még némi izgalmat ébreszteni, de összességében az egész túlságosan monotonra sikeredett, az énekdallamok egy pillanatra sem lépik túl az oktávnyi terjedelmet. Végső konklúzióm: úgy fejeződik be az album, ahogy elkezdődött.

Sajnálom a saarbrückeni négyest, hatodik albumuk kiadásánál kell szembesülnünk azzal, hogy - ugyan önhibájukon kívül - képtelenek újból megtalálni önmagukat. Ezzel a lemezzel túlságosan is elkalandoztak az elektronika irányába, klisésen hangzik, de érzésem szerint egyszerűen kihunyt a tűz.


1. Razorbliss
2. Believe
3. Virago
4. Undying
5. Radium Angel
6. Firedream
7. Ballad Of A Lonely God
8. Snakes Of Grey
9. Mine Is The Ocean
10. Maladine
11. Unspoken
12. Pitch Black Water