V / A - Louder than the Dragon - The Essential Of Limb Music Products

Kiadó: Limb
Terjesztő: HMP
Együttes: V / A
Megjelenés éve: 2003
Ajánlja: Avenger
Értékelés: Nincs pontozva

"Louder Than The Dragon" - nem meglepő a Limb Music dupla válogatáslemezének címe, hiszen a német kiadó köztudottan a "sárkány metal" zászlaját tűzte ki hamburgi főhadiszállására. Elsődleges céljuk a kiadvánnyal, a kisebb együttesek további promóciója; például a nagy durranásnak számító Rhapsody is csak a második korongon kapott helyet. A kevésbé ismert, ám többlemezes bandák mellett (Mob Rules, Lana Lane, Wizard, Shadowkeep...), egy-egy dallal a frissen szerződöttek (Cryonic Temple, Galloglass, Magic Kingdom, Dungeon, Black Majesty, Godiva...) is képviseltetik magukat. Külön kiemelném az Ausztrál Vanishing Point-ot. Fogalmam sincs hogy került a progresszív ötös a Limbhez, de a számomra alapműként tisztelt Tangled in Dream újrakevert Surreal című dalával üde színfoltot képeznek a sárkányok és a kardoktól véres harcosok között. A Portugál Oratory is alaposan meglepett, utoljára férfi énekessel hallottam őket, Concilium című hangulatos nótájukat viszont hölgy adja elő (Ana Lara). Bár a heavy metal és a női ének fúziója kapcsán mindenkinek a Nightwish ugrik be, az Oratory más irányba mozdult, valahol a Lacuna Coil és a Within Temptation között vannak.
Minden renben van a több mint két órányi mixtúrával, csupán azt furcsálom, hogy több kiváló banda mint pl. az Adaigo, Ivory Tower, Vaden Plas, Eldritch lemaradt a lemezről. (Gondolom a sárkányosság abszolút hiánya végett.)

A Limb Music válogatása zeneileg elegendő képet ad a heavy/speed metal egy bizonyos szegmenséről, azonban érezhető az a jelenség is, hogy egyes zenekarok a nagy dömping miatt képtelenek felszínre kerülni, és vannak akik pusztán a nevükből élnek, holott aktuális zenéjük süllyedésre ítéltetett.


CD1:
1. Black Majesty - Fall of the reich
2. Burning point - Into the fire
3. Cryonic temple - Swords and diamonds
4. Dungeon - Insanity's fall
5. Exhibition - The sign of tomorrow
6. Galloglass - Ancient times
7. Godiva - One shot
8. Gothic knights - Up from the ashes
9. Gun barrel - Battle-tested
10. Human fortress - Lord of earth and heavens heir
11. Inner wish - Hold me tight
12. Invictus - Redemption
13. Ironware - Holy man
14. Lana Lane - The beast within you
15. Magic kingdom - Child of the nile
16. Midnight sun - Steel to steel

CD2:
17. Mob rules - Eyes of all young
18. Oratory - Concilium
19. Pagan's mind - Aegean shores
20. Rhapsody - Emerald sword
21. Rising faith - The inner truth
22. Shadowkeep - Cast out
23. Total eclipse - Storm warning
24. Turilli, Luca - Legend of steel
25. Valley's eve - The fire burns
26. Vanishing point - Surreal
27. Wizard - Betrayer
28. Zandelle - Warlords of steel