Shortie - Worthless Smiles

Kiadó: Earache
Együttes: Shortie
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Hajas
Pontszám: 8/10
Értékelés: Erős anyag!

Harmadik albumát készítette el a sacramentói négyesfogat. Töredelmesen bevallom, nem ismerem az eddigi Shortie anyagokat, de a Worthless Smiles egy emocore bandát mutat.

Aki ismeri a stílust -vagy csak tudja, hogy milyen például a nem túl korai Boysetsfire-, az sejtheti, mire számíthat: negédes refrének, érzelmi túlfűtöttség, és persze a zene se túl agresszív. Pogus rohadt jó énekes, tehát abszolút testreszabott műfajt választott, és tisztességes a lemez többi összetevője is: klassz borító, eltalált hangzás, okos és hatásos dalszerkezetek utalnak arra, hogy ez egy tisztességesen összerakott anyag, de nekem mégis van egy komoly problémám.

Nevezetesen az, hogy -és ez általánosan igaz az emo bandákra- a korong vége felé néha már besokallok a melódiáktól. Időnként szívesen hallanék húzós groove-okat, tehát némi dinamikát, vagy koszt a mézédes dallamok mellé - vagy inkább helyettük.

Végül azért adom meg a 8 pontot, mert a maga műfajában ez egy valóban erős alkotás. Zúzós arcok messzire kerüljék el a Shortiet, de emo fejek valószínűleg még a 10-est is megadnák a Worthless Smilesra.

A lemez beszerezhető a magyarországi forgalmazótól:
Musiworld 2000 Bt.
8000 Székesfehérvár,
Kégl Gyula u 12.
mwbt@enternet.hu