Alternative Allstars -  110% Rock

Kiadó: SPV
Terjesztő: SonyBMG
Együttes: Alternative Allstars
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Avenger
Pontszám: 5/10
Értékelés: Szürke, de korrekt

Claus Grabke neve nem cseng ismeretlenül a német rockerek számára, hiszen Thumb nevű zenekarával három sikeres lemezen és több világkörüli turnén van túl. Gyakorlatilag mindent elértek amit lehetett, a Dynamo fesztiválon még a Limp Bizkit-et is maguk mögé utasították. Azonban a többszörös (25 illetve 6) Európa és Világkupa győztes skateboarder ennyivel nem éri be. Túl azon, hogy tulajdonosa a legsikeresebb extrém sport magazinoknak, saját sporteszköz illetve ruházati márkákat hozott létre, úgy gondolta még egy zenekar nélkül nem tudna élni. (Csodálom, hogy kiadót még nem alapított).

Mark Wiechert basszeros és Sven Pollkötter dobossal az oldalán, az SPV-hez szerződve négy év hallgatást tört meg, hiszen Rock On című debütalbumuk már 2000-ben harba szállt a nyers rockért! Nem legóztak túl sokat az anyagon, egyszerű ütemek, nyers gitárok és énekek jellemzik a dalokat. A borítón látható dolgok mindent elárulnak, szándékosan a vad, hangos Rock titulusra utaztak Upstairs nevű saját stúdiójukban. Néhány dalban feltűnik (nekem nem) Ingo Knollmann (Donots) illetve Ron (4Lyn) hangja is, ezzel téve még kuszábbá az amúgy is nyakatekert produkciót. Bár görkorizáshoz biztosan ez a legjobb, számomra túl egyhangú, túl unalmas az album. A Rubberball című nótát viszont rendesen eltalálták, ha a médiumok ráharapnak bármelyik helyet kibérelheti magának a Top10-en!

Annak ellenére, hogy más stílusok iránti toleranciám végtelenül nagy, az 5 pont igazából csak az én zenei ízlésemet tükrözi. Ezt a fajta monotonitást valahogy képtelen vagyok befogadni. Grabke és társai tagadhatatlanul profik, azt csinálják amit szeretnek. Minden bizonnyal sokan vannak akik osztják szeretetüket, és nekik 110%-ban tudom ajánlani a lemezt.


1. Waking up to reality
2. 110 % Rock
3. Rubberball
4. I get around
5. Take me higher
6. Falling from grace
7. Totally wrong
8. I'm free
9. Love so strong
10. Brand new day
11. Hold on tight
12. Emotions