Sin of Kain - ... Of Disharmony (EP)

Kiadó: Szerzői
Együttes: Sin of Kain
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Perkele
Értékelés: Nincs pontozva

Negyed óránál alig hosszabb a három számos Sin Of Kain demo, de ez a hosszúság is épp elég bizonyítékkal szolgál a bandában rejlő potenciálra. Őszintén szólva, ez a dallamos, szintivel megtámogatott black metal - egy-két bandát, jobban mondva néhány albumot leszámítva - nem éppen a kedvencem. Azonban ettől függetlenül is megállapítható, hogy a zenekar igencsak erős, helyét megálló anyagot készített el. A felvételekre a békéscsabai Elysion Stúdióban került sor és kellemes meglepettséggel tapasztaltam, hogy magyar viszonylatban remek hangzást sikerült elérniük, ami csak tovább erősíti a bandáról kialakult pozitív véleményemet.

Zongorás betétek, önfeledt gitár szólók tarkítják a black metal alapokra felépült dallamos zenét. Érezteti náluk hatását a power metal éppúgy, mint a zenéjükbe keveredett csippetnyi progresszívitás, s még a thrash letagadhatatlan jelei is felbukkannak, bár valóban csak rövidke pillanatokra. Zeneileg időről-időre merítenek a nyersebb, Darkthrone-Satyricon féle black metalból, de túlnyomórészt a Dimmu nevével fémjelzett dallamos, sokszor nyúlós szintimázzal borított black kerül előtérbe, uralkodóvá válva a zenében. Egy-két résznél ugyan még a Winds neve is felsejlett tudatomban, de ezt hamarosan szét is cincálták az előbb említett domináns stílus hangjai. Énekesük mindehhez károg és hörög felváltva, ami külön jó pont a csapat számára.
Brahma pedig számtalan ötlettől hajtva pozítiv értelemben szétgitározza az albumot, ami számomra kellemesen ellensúlyozza a túlzott szintetizátor használatot.

Erős, bár nem túl eredeti anyag az ...Of Disharmony. De csak ezt a három dalt hallgatva is érezni, hogy sokkal, sokkal többet tudnának még magukból kihozni.


1. Paradox Of Fear
2. Deathrow
3. Slaves Of Curiocity