Fleshless - Sensual Death Immitation

Kiadó: Obscene
Terjesztő: ForOnlyTheSick
Együttes: Fleshless
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Perkele
Pontszám: 10/10
Értékelés: Vigyázat! Robbanásveszély!

Ugyan Csehország itt van a közelben, hirtelen nem sok odavalósi bandát tudnék felsorolni. Ez a helyzet a Fleshless-szel is, noha a kezemben tartott album immár negyedik stúdiólemeze a 93-ban alakult zenekarnak.

A Sensual Death Imitation egy kilenc dalos death metal album. S hogy a death metal milyen változatos lehet, arra a legjobb példa ez a lemez. Kilenc brutális, támadással felérő nótát tartalmaz és változatosságuk ellenére masszív egységként zuhan ránk az album, ahogy a dallamokkal, a tempó és téma váltásokkal és gyilkos riffekből összeáll a zene. A vicces az az egészben, hogy a Vitys sokszor grindos gyorsaságú dob témáit leszámítva az album legbrutálisabbnak mondható összetevője Vladimir röffencs hörgése.

Horror film részletre emlékeztető introval kezdődik a Torture Me, hogy aztán bele az arcba stílusba robbanjon a hangszorókból a zene. Már ebben az egy dalban több váltást felvonultatnak - kezdve a sort szuper gyors grind ütemektől, a szinte lágy heavy-metalos gitár szólóig - mint sok banda egy egész lemezen . Mégis a lassulások, és minden finomasága ellenére (4:11 percnél) ez egy kőkemény dal maradt. De érdemes jól odafülelni a deathesített gallop témára is a Scream Of Decapitated-ben, amit aztán egy Kataklysm szárazságú rész vált fel. Hogy a vértől csöpögő balladisztikus kezdésű Surronded By Hellt már ne is említsem, bár ez a kezdés is csak megtévesztő. De a legmeglepőbb darab a lemezen a záró Foetal Purulent. Vladimir vokálját leszámítva ez a dalt egy göteborgi stílusú dallamos death banda is felvehette volna.

A megszokott, kiszámítható death metal albumok mellett egy változatos, ötletes, ugyanakkor a stílus súlyosságát és brutalitását megőrző album, mint a Sensual Death Immitation frissítőleg hat a dm albumok tengerében.

Mostmár csak a zenekar korábbi munkáinak beszerzése maradt hátra, illetve kideríteni, hogy az angol melyik tájnyelvében található az 'immitation' szó... :)


1. Torture me
2. Sensual Death Immitation
3. Scream of Decapitated (mp3)
4. Incinerated
5. Parasites
6. Disconnected
7. Surrounded by Hell
8. Survival Extortion
9. Foetal Purulent


Magyarországi terjesztéssel kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni:
www.fw.hu/foronlythesick
foronlythesick@freemail.hu
06-20-540-1421