Malevolence - Martyrialized

Kiadó: Maquiavel Music Entertainment
Együttes: Malevolence
Megjelenés éve: 1999
Ajánlja: Perkele
Pontszám: 9/10
Értékelés: Stílusában kiemelkedő

'A portugál színtér egyik vezető death csapata' - olvastam az egyik internetes forrasnal, amint informacio utan kutattam a Malevolence zenekarról, miközben 99-es Martyrialized albumukat hallgattam. S nem értettem a dolgot. Lehet, hogy ezt megelőző, első lemezük a Dominium valóban egy death lemez volt, de a Martyrialized már messze nem az. Mondom ezt azért, mert még ha énekesük általában hörög is, az még zeneileg nem jelent egyet a death metallal.

Ha már nagyon nevet kell rá aggatni, akkor hívjuk dark metal-nak az ilyen zenét. Ez a meghatározás egyrészt képet adhat a zene hangulatáról és a benne keveredő stílusokról is. Alapjában véve ez egy többségben gyors tempókból építkező, dallamos egyveleg, amiben keverednek a power, black, death és klasszikus metal jellegzetességek, mindez nyakon öntve sötét, kísérteties, filmszerű dallamokkal, harmóniákkal, enyhén gótikus ízű betétekkel időről időre. Mindig tartják a változatosságot, a teljességet és azt a megjelenítő erőt, amitől mintegy elmesélődik a zenével a koncept lemez története. Érdemes megfigyelni, hogyan keveredik a melodráma és az agresszió össze például egy dalon belül, mint azt az A Shinning Onslaught Of Tyrann-ban mutatják meg nekünk. De hogy kézzelfoghatóbb legyen milyenek is, megpróbálok inkább úgy képet adni róluk, hogy vegyítsd össze a Moonspell-t, Dark Tranquility-t, időnként belekeverve egy kis Samael-t, egészítsd ki technikás gitárszólókkal, add hozzá saját ötleteidet és a keverőből végül a Martyrialized pottyan ki. Sajnos alig hosszabb az album fél óránál, ami nagyon rövid ebből a zenéből

A felvételekért Svédországba utaztak, hogy Fredrik Nordströmmel dolgozzanak és míg ez az album pozítivuma, addig a borító első ránézésre inkább elveszi a kedvünket a hallgatásától. Semmitmondó, gyenge képpel csomagolták be ezt a remek alkotást.


The Brotherhood Of Christ
Diabolical Eve (Chronicles Of Mother Lusitania)
Hunters Of The Red Moon
Les Salles Obscures De Rose Noire XVIII
Thy Extremist Operetta
Insubordination
A Shinning Onslaught Of Tyranny
Oceans Of Fire
MartyrializedMagyarországi forgalmazó:
Vimpex Music / Musiworld 2000 Bt.
8000 Székesfehérvár,
Kégl Gyula u 12.
mwbt@enternet.hu
Tel.: 06-22-397-096, 06-30-6088-036