Phluid - Release (EP)

Kiadó: Copro Records
Együttes: Phluid
Megjelenés éve: 2004
Ajánlja: Adamskij
Értékelés: Nincs pontozva

Az angolszász rockeréletben a White Stripes áttörése óta gombamód szaporodnak a noise rock formációk. Ez a vonulat korábban is kedvelt volt arrafelé, most pedig egyfajta reneszánsza van a back-to-the-basics megközelítésnek. Azaz a polírozott nu, szimfonikus black, true anyagokkal szemben itt elsőre nem tűnik fel komolyabb megfejtés, csak a torzítópedál.
Ezt a garázs vonulatot erősíti a Phluid is.

Zenéjük tulajdonképp nem tartalmaz sok újdonságot, bár koncerten okozhat kellemes perceket. A punk/noise rock határán alkotó brigádot Polly éneke adja el igazán, aki tényleg megkapó módon énekel. A két gitár ellenére nem tartalmaznak akkora súlyt a dalok, mint amennyi lehetőség rejlik bennük. Sajnos a basszus valahol eltűnik a süllyesztőben, pedig itt néhány riff tényleg traktorként hengerelhetne. A nóták egész rendben vannak, bár különösen szokatlan újítást nem tartalmaznak, hozzák a stílus követelményeit. A Cruci-Fiction dallal sikerült eltalálni egy hangot, amerre érdemes lenne keresgélni.

A kislemez hat dala alapján még van idő finomítani a részleteken. Amennyiben nem sietik el a lemezkiadást, fejlesztik még hangzásukat, komoly esélyekkel lépnek ringbe. Ennek ellenére minden punk, noise, esetleg neoposztalter fazonnak ajánlani tudom a bandát.


1. L.O.V.E.D.U.P
2. American Jihad
3. Cruci-Fiction
4. Tasty
5. Walk Away
6. Libertine